Ο Καναδάς επιστρέφει 166 κιβώτια με αρχαία λείψανα ανθρώπων και 10.000 αντικείμενα στο Εκουαδόρ!!!


Ο Καναδάς επιστρέφει 166 κιβώτια με αρχαία λείψανα ανθρώπων
και 10.000 αντικείμενα
στο Εκουαδόρ!!!


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Calgary του Καναδά παρέδωσαν στον Ισημερινό 166 κιβώτια με 5 αρχαίους ανθρώπινους σκελετούς και περισσότερα από 10.000 αντικείμενα, που ανήκουν στον πολιτισμό της Valdivia, ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς στην Αμερική!

Ανάμεσά τους και ένας τύπος γνωστού κεραμικού ειδώλου, γνωστού ως «Αφροδίτη της Βαλδίβιας»! Η εύρεσή της εδραίωσε υποψίες μητριαρχικής κοινωνίας της περιοχής.

Τα αντικείμενα χρονολογούνται μεταξύ 3800 και 1500 π.Χ., και ανακαλύφθηκαν στο νοτιοδυτικό Ισημερινό, στην νοτιοδυτική παράκτια επαρχία της Σάντα Έλενα, στις αρχές της δεκαετίας του 1980…Τα αντικείμενα είχαν μεταφερθεί στον Καναδά για μελέτη και…ξεχάστηκαν εκεί για 40 και πλέον χρόνια…



«Δεν επέστρεψαν μόνο αντικείμενα και θραύσματα, αλλά και όλες τις επιστημονικές πληροφορίες», εξήγησε ο J.Moscoso, του Εθν. Ινστ. Πολιτιστικής Κληρονομιάς Εκουαδόρ.

Ο Fl.Delgado του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο de Quito εδήλωσε ότι η καναδική έρευνα τα τελευταία 40 χρόνια έδειξε ότι μερικά από τα πρώτα κεραμικά στο νοτιοδυτικό Ισημερινό κατασκευάσθηκαν από ανθρώπους που ζούσαν στην ενδοχώρα. Στο παρελθόν επιστεύετο ότι τα πρώτα κεραμικά της περιοχής κατασκευάσθηκαν από ανθρώπους που ζούσαν κατά μήκος της ακτής….

Η μελλοντική έρευνα θα περιλαμβάνει μελέτες DNA των οστών της συλλογής, προκειμένου να προσπαθήσει να προσδιορίσει πώς και ποιοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: La Prensa Latina, 13.6.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 14.6.2020. ΚΟΝΤΡΑ NEWS, 20.6.2020.


ΛΕΞΕΙΣΚαναδας, επαναπατρισμος, κιβωτιο, αρχαιο λειψανο, Εκουαδορ, Καλγκαρι, Ισημερινος, αρχαιος ανθρωπινος σκελετος, Βαλδιβια, Αμερικη, κεραμικο ειδωλιο, Αφροδιτη της Βαλδιβιας, Βαλντιβια, μητριαρχια, μητριαρχικη κοινωνια, 3800 πΧ, 1500 πΧ, Σαντα Ελενα, 1980, DNA, οστα, 5.800 χρονια πριν
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ