Σαύρες και φίδια έτρωγαν στο Ισραήλ, πριν 15.000 χρόνια


Σαύρες και φίδια
έτρωγαν στο Ισραήλ,
πριν 15.000 χρόνια


Νέα εξέταση οστών σαυρών και φιδιών που ανακτήθηκαν από το el-Wad Terrace, μια σπηλιά κοντά στο όρος Carmel / Κάρμελ στο νυν βόρειο Ισραήλ, δείχνει ότι ερπετά, όπως η ευρωπαϊκή σαύρα χωρίς πόδια / legless European glass lizard και το μεγάλο φίδι / large whip snake, τρώγονταν από μέλη του Νατούφιου πολιτισμού [1] / Natufian, πριν από 15.000 - 11.500 χρόνια.

Οστά σαύρας και φιδιού αποτελούσαν περίπου το 1/3 των οστών των ζώων στην συγκεκριμένη σπηλιά!

Η Ma'ayan Lev του Πανεπιστημίου της Χάιφα είπε ότι η εύρεση τόσο μικρών οστών μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Το πιο εκπληκτικό εύρημα ήταν τα σημάδια σφαγής σε πολλούς μεγάλους σπόνδυλους φιδιών», είπε η Lev, προσθέτοντας ότι τα σημάδια βρέθηκαν σε πανομοιότυπες τοποθεσίες διαφορετικών οστών.Αυτά τα ζώα πιθανότατα καταναλώθηκαν από ανθρώπους, είπε η Lev.
Η μελέτη προτείνει επίσης ότι το φίδι eastern Montpellier, η κοινή οχιά, και άλλες μικρότερες σαύρες και φίδια των οποίων τα λείψανα βρέθηκαν στο σπήλαιο πιθανότατα τρώγονταν και από αρπακτικά ή πέθαναν από άλλες αιτίες.

ΠΗΓΗ: Live Science, 26.6.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 27.6.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΕΔΩ.

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ Γ. Λεκάκη:[1] Ο Νατούφιος πολιτισμός / Natufian culture άνθησε από το 12.000 έως το 9.000 π.Χ. στην περιοχή, της Μέσης Ανατολής, ονοματισθείς από την Γουάντι εν-Νατούφ της Παλαιστίνης, με κυριώτερη πόλη την Ιεριχώ.


ΛΕΞΕΙΣΣαυρα, φιδι, Ισραηλ, 15.000 χρονια πριν, οστα σαυρας, οστα φιδιου, ελ Γουαντ, σπηλια, ορος Καρμελ, ερπετο, ευρωπαικη αποδη σαυρα, διαιτα, αρχαιοδιαιτα, παλαιοδιαιτα, Νατουφιος πολιτισμος, 11.500 χρονια πριν, σπηλαιο, σπονδυλος, οχια, αρπακτικο, Νατουφιοι, 12000 πΧ, 9000 πΧ, Μεση Ανατολη, Γουαντι εν Νατουφ, Παλαιστινη, Ιεριχω
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ