ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ: Η απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος καταδεικνύει περίτρανα στον πολιτισμένο κόσμο την γνωστή σε όλους ''ιστορία'' του γειτονικού έθνους


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ:
Η απόφαση του Ερντογάν
να μετατρέψει την Αγία Σοφία
σε μουσουλμανικό τέμενος
καταδεικνύει περίτρανα
στον πολιτισμένο κόσμο
την γνωστή σε όλους ''ιστορία''
του γειτονικού έθνους


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ αναφέρει τα εξής:

«Η απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος αποτελεί μία πράξη καταδικαστέα και ταυτόχρονα καταδεικνύει περίτρανα στον πολιτισμένο κόσμο την γνωστή σε όλους ''ιστορία'' του γειτονικού έθνους.

Αυτή η εξοργιστική ενέργεια προσβάλλει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα του χριστιανικού κόσμου και περιφρονεί απροκάλυπτα τις πανανθρώπινες αξίες. Η Τουρκία πρέπει επιτέλους να αποβάλλει την κατακτητική της νοοτροπία και να σεβαστεί την Ιστορία και τον Πολιτισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΕΔΩ.

Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών καλεί επειγόντως τη διεθνή και ελληνική κοινότητα να καταδικάσει απερίφραστα την απροκάλυπτη προσβολή αυτού του κορυφαίου συμβόλου της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομίας της ανθρωπότητας και να επιβάλλει άμεσα αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας».

ΠΗΓΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 17.7.2020.


ΛΕΞΕΙΣ: ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ