Όποιος έχει την ψευδαίσθηση ότι ο Ερντογάν αποκλιμακώνει την κατάσταση πλανάται πλάνην οικτράν - του Ιω. Φριτζαλά


Όποιος έχει την ψευδαίσθηση
ότι ο Ερντογάν
αποκλιμακώνει την κατάσταση
πλανάται πλάνην οικτράν…

Του γεωστρατηγικού αναλυτή

Η σύγκρουση μεταξύ Standard Oil Company των ΗΠΑ (το 1914 ήλεγχε σχεδόν ολοκληρωτικά την Γαλλία) και Turkish Petroleum Co. (δλδ. Shell / British Petroleum / Deutsche Bank), η οποία, άλλωστε, καθόρισε το αποτέλεσμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και επέφερε τον ξερριζωμό Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, αναβιώνει τρόπον τινά στις ημέρες μας, καθιστώντας την μελέτη των συνθηκών που διαμόρφωσαν τις εξελίξεις και την έκβαση του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου περισσότερο αναγκαία από ποτέ.


Στην ήδη εδραιωμένη πλέον παρουσία του «Yavuz» στο Θαλασσοτεμάχιο 6 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας έρχεται να προστεθεί η επικείμενη (;) ερευνητική δραστηριότητα του «Barbaros» στα Θαλασσοτεμάχια 2 και 3.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για θέματα ΑΟΖ, ΕΔΩ.

Ποιο είναι το κοινό των Θαλασσοτεμαχίων 2, 3 και 6 (και όχι μόνον) της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και των 15, 20 της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ, νοτίως της Κρήτης, τα οποία διεκδικεί η Τουρκία με το τουρκολιβυκό μνημόνιο;Είναι η κατοχυρωμένη παρουσία της γαλλικής Total, με την Eni, κατά κύριο λόγο, στην Κύπρο, με την ExxonMobil (διάδοχο της Standard Oil) και τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. στην Κρήτη.

Γιατί, αλήθεια, η Τουρκία δεν κάνει καμμία αναφορά στα Θαλασοτεμάχια 10 και 12…;

Όποιος στην Ελλάδα έχει την ψευδαίσθηση ότι ο Recep Tayyip Erdoğan αποκλιμακώνει την κατάσταση με την αποχώρηση του «Oruc Reis», όχι μόνον πλανάται πλάνην οικτράν, αλλά δεν έχει την παραμικρή ιδέα τι σημαίνει τουρκικό «alișveriș» / αλισβερίσι - μία ακόμα εκβαρβαρισμένη λέξη (εκ της ελληνικής «αλίσβη» = απάτη)…

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 29.7.2020.

ΛΕΞΕΙΣΕρντογαν, Φριτζαλας, Στανταρντ Οιλ Κομπανι ΗΠΑ, 1914, Γαλλια, Τουρκικα Πετρελαια, Τουρκις Πετρολεουμ, Σελλ, Μπριτις Πετρολεουμ, Ντοιτσε Μπανκ, Α Παγκοσμιος Πολεμος, ξερριζωμος, γενοκτονια,  Ποντιακος Ελληνισμος, Μικρασιατικος Ελληνισμος, Ποντιοι, Μικρασιατες, Ποντος, Μικρα Ασια, Γιαβουζ, Θαλασσοτεμαχιο, ΑΟΖ Κυπριακης Δημοκρατιας, Μπαρμπαρος, Θαλασσοτεμαχια, ΑΟΖ Κυπρου, ελληνικη ΑΟΖ, Κρητη, Τουρκια, τουρκολιβυκο μνημονιο, Λιβυη, γαλλικη Τοταλ, Ενι, Κυπρος, Εξον Μομπιλ, Ελληνικα Πετρελαια, Ορουτς Τεις, αλισβερισι, αλισβη, απατη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ