Η Ναμίμπια απορρίπτει την προσφορά αποζημίωσης 10.000.000 ευρώ, που της έκανε η Γερμανία, για την γενοκτονία δύο λαών της!

Η Ναμίμπια απορρίπτει
την προσφορά αποζημίωσης
10.000.000 ευρώ,
που της έκανε η Γερμανία,
για την γενοκτονία
δύο λαών της! 

Του Γιώργου Λεκάκη


Η Ναμίμπια απέρριψε μια προσφορά αποζημίωσης από την Γερμανία, για τη μαζική δολοφονία δεκάδων χιλιάδων αυτοχθόνων ανθρώπων, πριν από έναν αιώνα.

Οι Γερμανοί αποικιοκράτες - κατακτητές στην Ναμίμπια σχεδόν κατέστρεψαν τους λαούς Herero και Nama μεταξύ του 1904 και του 1908, καθώς εδραίωναν την κυριαρχία τους στην νοτιοδυτική Αφρική. Η αιματοχυσία αυτή ήταν η πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα - ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γ. Λεκάκης: "Στη Ναμίμπια γράφηκε ο πρόλογος για τα ολοκαυτώματα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις γενοκτονίες που έχουν προξενήσει οι Γερμανοί".


Οι δύο χώρες συζητούν εδώ και καιρό μια συμφωνία για επίσημη συγγνώμη από την Γερμανία και την αύξηση της «αναπτυξιακής βοήθειας», αλλά οι συνομιλίες φαίνεται τώρα να τελειώνουν…

Ο πρόεδρος της Ναμίμπια, Hage Geingob, εδήλωσε ότι η πιο πρόσφατη προσφορά «για αποζημιώσεις που έκανε η γερμανική κυβέρνηση… δεν είναι αποδεκτή» και πρέπει να «αναθεωρηθεί».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ / ΟΦΕΙΛΕΣ, ΕΔΩ.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση του Βερολίνου, αλλά οι ανεπιβεβαίωτες αναφορές των μέσων ενημέρωσης αναφέρονται σε ποσό 10 εκατ. ευρώ.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ περι ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ:

Γ. Λεκάκης "Ναζί, οι βάρβαροι του 20ού αιώνα".

ΠΗΓΗ: The Guardian, 12 Αυγ. 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 13.8.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: Ναμιμπια, αποζημιωση, Γερμανια, γενοκτονια, Γερμανοι ναζι, μαζικη δολοφονια, αυτοχθονες, αποικιοκρατια, Herero, Nama, Χερερο, Ναμα, 1904, 1908, Αφρικη, αιματοχυσια, 20ος αιωνας, συγγνωμη

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ