6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο
Ιαματικής Ιατρικής

9-11 Οκτωβρίου 2020 στα Καμένα Βούρλα

 

Στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο ‘’Γαλήνη’’ στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδος, η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής θα πραγματοποιήσει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής.Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εκλεκτοί εμπειρογνώμονες διεθνώς καταξιωμένοι, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και εξελίξεις στην Ιαματική Ιατρική, κατά τη διάρκεια του οποίου θα υπάρχουν διαλέξεις, workshops και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας. Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής με διεθνή συμμετοχή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, συνδιοργανώνεται από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και τον ΟΠΑΣΤΕ. Το συνέδριο θα συμβάλει καθοριστικά στην προβολή και στην καθιέρωση διεθνώς της Ιαματικής Ιατρικής για την αναβίωση του πνεύματος του Ιπποκράτη, αναδεικνύοντας την Ελλάδα ως θεραπευτικό και σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο της Ιαματικής Ιατρικής αλλά και της Ιατρικής γενικότερα. Η Ιαματική Ιατρική με τη βοήθεια της επιστημονικής τεκμηρίωσης της θερμικής, μηχανικής, χημικής και ειδικότερα της βιολογικής και ανοσολογικής δράσης των ιαματικών φυσικών πόρων, αναδείχτηκε ως μία συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος στην θεραπευτική γκάμα της κλασικής ιατρικής.

 Οι θεραπευτικές μέθοδοι της Ιαματικής Ιατρικής είναι η εξωτερική υδροθεραπεία, η ποσιθεραπεία, η εισπνοθεραπεία, η πηλοθεραπεία, η αλατοθεραπεία, η θαλασσοθεραπεία, η σπηλαιοθεραπεία και η βιομετεωρολογική θεραπεία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΙΑΤΡΙΚΑ, ΕΔΩ.


Η Ιαματική Ιατρική ως συμπληρωματική θεραπεία βοηθά στην θεραπεία, αποκατάσταση και αποθεραπεία της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας αλλά και προληπτικά, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια του γήρατος, με την εφαρμογή προδιαγραφών μακροζωίας και ευζωίας. Ειδικότερα, η Ιαματική Ιατρική έχει θεραπευτική δράση σε παθήσεις μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος καθώς και σε δερματολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις. Στο συνέδριο αυτό αποτυπώνονται και οι προσδοκίες ανάδειξης της χώρας μας ως παγκόσμιο Healthresort - Medispa για άτομα 3ης και 4ης ηλικίας και χρονίως πάσχοντες, αλλά και κυρίως προληπτικά, υπό την ιατρική πάντα κάλυψη των έμπειρων και διεθνώς καταξιωμένων Ελλήνων ιατρών για να σταματήσουμε το “braindrain”και να αναπτύξουμε το “braingain”, καθ’ όσον θα αυξάνεται το ενδιαφέρον διεθνώς για την αναζήτηση αναβαθμισμένων ιατρικών υπηρεσιών θεραπείας, αποκατάστασης, αντιγήρανσης και ευεξίας στην Ελλάδα.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, με φυσική παρουσία και live streaming.

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 26.9.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: υδροθεραπεια, ποσιθεραπεια, εισπνοθεραπεια, εισπνοοθεραπεια, πηλοθεραπεια, αλατοθεραπεια, θαλασσοθεραπεια, σπηλαιοθεραπεια, βιομετεωρολογικη θεραπεια, μακροζωια, ευζωια, Ιαματικη Ιατρικη, μυοσκελετικο συστημα, νευρικο συστημα, αναπνευστικο συστημα, καρδιαγγειακο συστημα, αιμοποιητικο συστημα, γαστρεντερικο συστημα, ουρολογικο συστημα, ενδοκρινολογικο συστημα, δερματολογικες παθησεις, γυναικολογικες παθησεις, αλλεργικες παθησεις, ωτορινολαρυγγολογικες παθησεις

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ