13.000.000 ευρώ για την αναβάθμιση του Αχιλλείου Κερκύρας

13.000.000 ευρώ
για την αναβάθμιση
του Αχιλλείου Κερκύρας 

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., κ. Στέφανος Δ. Βλαστός υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Αχιλλείου Κέρκυρας, ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 12.950.000 ευρώ, το οποίο και θα υλοποιήσει η ΕΤΑΔ Α.Ε. με τους χρηματοδοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 

Κοινή προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΕΤΑΔ Α.Ε. είναι να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του Αχίλλειου κατά τη διάρκεια των εργασιών, καθώς συγκαταλέγεται σταθερά στους κορυφαίους πολιτιστικούς προορισμούς της Ελλάδας, ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ενδιαφέροντος, αποτελώντας, ταυτόχρονα, τον δημοφιλέστερο προορισμό στην Κέρκυρα. - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΚΕΡΚΥΡΑ, ΕΔΩ

Να σημειώσουμε ότι το Αχίλλειο αποτελεί τον σημαντικότερο αναπτυξιακό πόρο που συνδέεται άρρηκτα με την οικονομία και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, και της χώρας.


Συγκεκριμένα, η ΕΤΑΔ Α.Ε. θα υλοποιήσει εργασίες αποκατάστασης:

- του Ανακτόρου του Συγκροτήματος,

- του αύλειου χώρου του Θυρωρείου και του Βαρόνουκαι

- στο κτήριο των Στρατώνων,

συνολικού προϋπολογισμού 9.300.000 ευρώ.

Καθώς και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης:

- της κλίμακας Heine, συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Κατοίκηση από την ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

έχει η ΚΕΡΚΥΡΑ!


Αντίστοιχα, οι Διευθύνσεις Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων και Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού θα υλοποιήσουν παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ, που θα περιλαμβάνουν τη συντήρηση σταθερών και κινητών εκθεμάτων, τοιχογραφιών και κονιαμάτων, τη δημιουργία μουσειακών κατασκευών, την προμήθεια σταθερών ικριωμάτων, εξαρτημάτων και αναλώσιμων υλικών συντήρησης, τον σχεδιασμό και την παραγωγή πολυμεσικών εφαρμογών, τον εκθεσιακό φωτισμό, την παραγωγή εποπτικού υλικού και την εφαρμογή της Μουσειολογικής – Μουσειογραφικής μελέτης της έκθεσης του Ανακτόρου.

 

Αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η διασφάλιση της ομαλής εκτέλεσης των προβλεπόμενων εργασιών για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του εμβληματικού συγκροτήματος, το οποίο θα υλοποιηθεί́ κατ' αναλογία των αναλαμβανόμενων υποχρεώσεων από τα συμβαλλόμενα μέρη.

ΠΗΓΗ: ΥΠΠΟΑ, 8.9.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 8.9.2020.

ΛΕΞΕΙΣαναβαθμιση, Αχιλλειο Κερκυρας, Μενδωνη, Εταιρεια Ακινητων Δημοσιου, Βλαστοος, Αχιλλειον Κερκυρας, Κερκυρα. Ανακτορο, Θυρωρειο, Βαρονος, Στρατωνες, κλιμακα Heine, κλιμακα Χαινε, τοιχογραφια

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ