Η Ελλάδα για πρώτη φορά κατανοεί τα πραγματικά μεγέθη του κινδύνου της κοινοπραξίας, που της επεβλήθη - του Κλ. Σαματιάδη

Η Ελλάδα για πρώτη φορά
κατανοεί τα πραγματικά μεγέθη
του κινδύνου της κοινοπραξίας,
που της επεβλήθη 

Του Κλ. Σαματιάδη

 

Όποιος μπορεί να καταστρέψει κάτι, σημαίνει ότι μπορεί να το έχει υπό τον έλεγχό του.


Ο θρίαμβος των δημαγωγών είναι βραχύβιος.

Τα ερείπια όμως είναι αιώνια.

Πρώτη δουλειά των λαϊκιστών ήταν να δημιουργήσουν τέτοιες εντυπώσεις, που να καταστεί δυσνόητο για το ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί.

H Ελλάδα για πρώτη φορά κατανοεί τα πραγματικά μεγέθη του κίνδυνου της κοινοπραξίας, που της επεβλήθη, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, της παγκόσμιας συγκυρίας και δια χειρός πολιτικών που έτυχε να είναι κυβέρνηση και να έχουν παλιά βεντέτα με την ίδια την πατρίδα τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέματα ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΔΩ.


Η σπορά επετεύχθη, αρχίζει ο πρώτος θερισμός της θύελλας.

Να πούμε ότι η πλειοψηφία των λαθραία εισαγομένων επιβληθέντων είναι Αφγανοί και Πακιστανοί.

Πέρα του ότι τους ενώνει η δυστυχία και η ταλαιπωρία, στην παρούσα έχουν και ένα άλλο κοινό: Ότι είναι γεννημένοι θυμωμένοι, με μεγάλους εγκλωβισμένους θυμούς - των οποίων το μέγεθος και τις ιδιότητες ο μέσος Έλληνας και ο Ευρωπαίος χρειάζεται τρεις ζωές για να τις καταλάβει - στον ψυχισμό τους, για πολλούς και διάφορους λόγους, οι οποίοι είναι υπερβολικά δυσνόητοι για την ικανότητα αισθαντικότητας του μέσου Ευρωπαίου, που κατανοεί τον κόσμο, μόνο μέσω της αυτοαποκαλούμενης «πολιτικής ορθότητας».

Αναλογιζόμαστε αυτό που ακολουθεί, σκεπτόμενοι μόνο ως τα σύνορα του νου μας...

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 9.9.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: Μορια Λεσβου, Λεσβος, Ελλαδα, κοινοπραξια, Σαματιαδης, καταστροφη, ελεγχος, δημαγωγια, ερειπια, λαικισμος, καλος, κακος, γεωγραφικη θεση, παγκοσμιοτητα, πολιτικος, κυβερνηση, βεντετα, πατριδα, σπορα, θερισμος, θυελλα, λαθραιος, Αφγανοι, Πακιστανοι, δυστυχια, ταλαιπωρια, θυμωμενος, θυμος, Ελληνας, Ευρωπαιος, ψυχισμος, πολιτικη ορθοτητας, νους

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ