ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας, κ. ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - του Ιω.-Π. Μακρίδη

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας,
κ. ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 

Του Ιωάννη-Πέτρου Μακρίδη,

αρχιτέκτονος-μηχανικού

 

Προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Κοινοποίηση προς Προέδρους: ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ε. Ευρώπης και Υπουργούς

Εξωτερικών και Πολιτισμού των Κρατών – Μελών της

 

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,

 

Επαίρεσθε επανειλημμένως για τους Έλληνες που κάψατε, εσφαγιάσατε και ρίξατε στην θάλασσα και θάψατε στο χώμα πριν 100 χρόνια. Αν και νικητής, αν και κατείχατε για 470 χρόνια την Γη των Ελλήνων και είχατε στα χέρια σας κτίσματα που είχαν ενταχθεί στα 7 θαύματα του κόσμου «χωρίς να φταίτε εσείς». Έτσι τα βρήκατε έτοιμα και κάθε πρωί να σας καλημερίζουν επί 171.580 ημέρες και εν τούτοις ενεργείτε ως ένας καθ’ εαυτού άσχετος αρχηγός κράτους αφού ως ανώτερος νικητής δεν τους είπατε ούτε ένα ευχαριστώ, αφού τα βρήκατε μέσα στην αγκαλιά σας, παρ’ όλα αυτά ενεργείτε με τέτοιο τρόπο που θίγετε την καταγωγή σας, με τον πιο προσβλητικό τρόπο για τους προγόνους σας, ενώ έχουμε ένα κοινό στοιχείο στην θρησκεία μας ότι «ένας είναι ο Πλάστης του Κόσμου».

Ο τρόπος με τον οποίον εκφέρεσθε για τον Ελληνικό Λαό φανερώνει μια άνεση, μια εμπειρία, λες και έτσι ομιλείτε στον δικό σας λαό ή στους γείτονές σας, έτοιμοι να τους δώσετε τα κλειδιά του σπιτιού σας – πράγμα που γινόταν πριν το 1922 μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

Ο Ελληνικός Λαός όπου πήγε και μάλιστα με στρατιωτική εκστρατεία, έκτιζε θέατρα και στάδια που δεν έχει στα μέχρι τώρα προσφέρει κανείς νικητής σε ηττημένο, για χρήση Παιδείας – Πολιτισμού. Ενώ εσείς αυτά τα έργα υψίστης παγκοσμίου αναγνώρισης τα γδέρνετε, τα σκάβετε, τα γκρεμίζετε, τους αλλάζετε την χρήση, στην κυριολεξία τους αλλάζετε την Παναγία, με μπερντέδες και πασαρέλες ανεπιτρέπτου επιπέδου προσφοράς σε Λαό.

Αυτά συμβαίνουν σήμερα σε έργα που γίνηκαν επί Μεγάλου Αλεξάνδρου το 325 π.Χ. που τον ονόμαζαν Παμμέγιστο οι ντόπιοι κάτοικοι και μάλιστα στο Πακιστάν υπάρχει μια φυλή η «ΓΚΑΛΛΑΣ» (GREECE – ΕΛΛΑΣ) - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΚΑΛΑΣ, ΕΔΩ - που είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μέγα Αλέξανδρου και που δεν αλλάζουν με τίποτε τα Ελληνικά έθιμά τους, την γλώσσα τους από μόνοι τους, παρ’ όλες τις πιέσεις των σημερινών Αρχόντων του Πακιστάν. Η ίδια νοοτροπία ακολουθείται και με την επί εποχής Βυζαντίου ανεγερθείσα Αγία του Θεού Σοφία που ο χρόνος κυριολεκτικά την έχει σεβαστεί ως μοναδικό τεχνικό επίτευγμα σε κάθε της ψηφίδα, ενώ εσείς επιμένετε με χίλιες δυο ανεπίτρεπτες μεταβολές επιπέδου θεατρικών σκιωδών πακεταρισμάτων.

Οι Έλληνες είναι ο μόνος Λαός στον κόσμο, που, όπου και να πατήσαμε το πόδι μας ποτέ δεν κάναμε καμία αποικία και το όνομα «ΕΛΛΗΝΑΣ» διεθνώς είναι διαβατήριο ελευθέρας εισόδου σε όλες τις γειτονιές του κόσμου.

Άρα ψάξτε να βρείτε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά το πού χάσατε τον δρόμο του σπιτιού σας. Εσείς μόνος λέτε ότι είσαστε 600 χρόνια στα σημερινά χώματα και σε όλη αυτή την πορεία σας των 8.000 χιλιομέτρων μέχρι την Ιωνία που βρισκόσαστε τώρα, θάλασσα δεν συναντήσατε.

 



Άρα από πού κι ως πού βρήκατε αυτή την γαλάζια πατρίδα; Τα λόγια που λέτε το τελευταίο διάστημα και αφορούν Λαούς και εκτός της Μικράς Ασίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, και στις διεθνείς εγκυκλοπαίδειες δεν συναντάς τρόπους φυλάκισης εκτός Τουρκίας με τις δικές σας έννοιες λέξεων ως παραπτώματα.

Η ακτογραμμή της Τουρκίας είναι 7.200 χλμ. και όχι μεγαλύτερη σε μήκος ενώ της Ελλάδος 16.500 χλμ.

Τα Έθνη σε όλο τον κόσμο της γήινης σφαίρας είναι 3: Κίνα, Ινδία, Ελλάδα και ένας λαός γίνεται Έθνος όταν έχει σταθερά ακλόνητα τα -ίδια επί 5.000 χρόνια- Χώματα, Πατρίδα, Γλώσσα, Ήθη και Έθιμα, ακλόνητα που δεν σέρνονται σε δρόμους όταν έχουν θεμέλια.

Και αν ρίξεις μια ματιά στον χάρτη της Υδρογείου Σφαίρας, τα παραπάνω που σου περιγράφω είναι ακόμα σταθερά και ακλόνητα. Φέροντας ελληνικά ονόματα οι 7 ήπειροι, οι 5 θάλασσες, οι πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος αλλά και οι αστερισμοί του Σύμπαντος. Έτσι γεννήθηκε η Δημοκρατία από την αναγκαστική Δημοκρατία του Σύμπαντος και όχι ενός οποιουδήποτε κράτους για 5-10-50-100 χρόνια και όταν αναφέρω τις λέξεις Ελληνικό και Ελλάς, μην πάει το μυαλό σας σε αυτά που λένε οι καινούργιοι φίλοι σας, που κάθε μέρα αλλάζουν γιατί όλοι αυτοί και αποικίες με δούλους, σκλάβους είχαν και… κορόιδευαν τους Ινδιάνους δίνοντάς τους καθρέφτες για να παίρνουν το χρυσάφι τους. Όλους αυτούς τους φίλους σας, που κάθε μέρα αλλάζουν, τους ενώνει μόνο αυτό που κάθε μέρα αλλάζει αξία και είναι το χρήμα, που αυτές τις ημέρες, δυστυχώς, όλο και σφίγγει τον Τουρκικό Λαό. Και γι’ αυτό έχουν σαν θεό τους τον Μαμμωνά. Την ρήση «ο χρόνος είναι χρήμα». Ενώ μόνο στον Ελληνικό συμπαντικό πολιτισμό «ο χρόνος» δεν είναι χρήμα αλλά είναι ο τρόπος που σου μαθαίνει να τον σέβεσαι και να μην τον σπαταλάς. «ΦΕΙΔΟΥ ΧΡΟΝΟΥ».

Οι Έλληνες από το 3770 π.Χ. και τους ηττημένους τους σεβόντουσαν και τους νεκρούς τιμούσαμε διότι αγωνιζόντουσαν για την Πατρίδα τους. Εσείς, έτσι όπως ομιλείτε και αγωνίζεσθε φανερώνετε ότι μέσα στην ψυχή σας, ακόμα υπάρχει ένα κενό, σαν να μην είχατε ποτέ πατρίδα. Λες και άστεγοι, αν και με παλάτια, λες και μεγάλωσες με δούλους – σκλάβους δίπλα σου, στο περιβάλλον σου. Θα ήθελα πολύ να σου έλεγα ότι σας έβλεπα στην καθημερινότητά σας, πώς φέρεσθε στον Λαό σας, φυλακίζοντάς τον, ενώ πρέπει να τον υπηρετείτε.

Και το σκληροτράχηλο του πολεμιστή που θέλετε να του αποδώσετε, δεν συμβαδίζει με το παχύ χαλί που έχετε στρώσει την Αγία του Θεού Σοφία, μήπως και πληγωθούν τα γόνατά σας στην ίδια ακριβώς θέση που το 1453 με την Άλωση της Πόλης, εσφαγιάσθησαν 40.000 άοπλοι γέροντες και γυναικόπαιδα, μη σεβόμενοι μέσα σε Ιερό Ναό το δίκιο του άοπλου αιχμάλωτου.

Μήπως αυτό φανερώνει το τι πρέπει να συζητηθεί στις μεταξύ μας σχέσεις;


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΔΩ.


Και με τον τρόπο που ομιλείτε για τους Έλληνες και για τους Γάλλους είναι σαν να τους φέρεσθε έτσι επί καθημερινής βάσης, και φοβάμαι ότι η γλώσσα σας ξεφεύγει σκόπιμα από την αλήθεια. Και όταν ομιλείτε στον Λαό σας με τον ίδιο τρόπο, η όποια σκοπιμότητα σιωπά αφού ομιλούν τα έργα σας, που σκορπίζονται σαν τραπουλόχαρτα τριγύρω σας.

Ο κόσμος όμως δεν μοιράζεται έτσι στην ζούλα, αλλά στο φως για να υπηρετήσει την λέξη που τον γέννησε, δηλαδή, το ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 8.9.2020.


ΛΕΞΕΙΣ: Καλας, Καλλας, Αγια του Θεου Σοφια, Αγια Σοφια, 1453, Αλωση της Πολης, σφαγη, Ερντογαν
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ