Η ΛΕΣΒΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ - του Σ. Β. Σίσκου

Η ΛΕΣΒΟΣ
ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ
ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ 

 Tου συγγραφέα Σωκράτη Β. Σίσκου

 

Το κείμενο αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως συνέχεια του άρθρου μου για τις φωτιές στη Μόρια της Λέσβου, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Facebook στις 11-9-2020.

Θα πρέπει από την αρχή να ξεκαθαρίσουμε ότι οι λέξεις πρόσφυγας, (νόμιμος) μετανάστης και λαθρομετανάστης (ή λαθροεισβολέας) έχουν τελείως διαφορετικές έννοιες - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους νομικούς όρους ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ, ΕΔΩ - αλλά ο χωρίς ιδεολογικούς και κομματικούς φραγμούς δυτικοευρωπαϊκός εθνομηδενισμός, τους ταύτισε όλους εννοιολογικά με τους κατατρεγμένους πρόσφυγες των εμπόλεμων περιοχών, τους οποίους προστατεύει το Διεθνές Δίκαιο.

Οι Αφγανοί ρέμπελοι (ανάμεσά τους και δυο ασυνόδευτα άκακα παιδάκια με περπατούρες και μπιμπερό!) που πυρπόλησαν με εγκληματικό σχέδιο, ως οργανωμένη στρατιωτική μονάδα, τη Μόρια της Λέσβου, δεν έχουν καμιά σχέση με τους πρόσφυγες ή τους νόμιμους μετανάστες. Δεν είναι και ούτε μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με τους δικούς μας (με προσκλήσεις και ιατρικές εξετάσεις) μετανάστες της Αμερικής και της Ευρώπης ή τους καταδιωγμένους Έλληνες πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και τις απελάσεις της δεκαετίας του 1960 (μετά το πογκρόμ του Σεπτέμβρη του 1955) της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία.

Οι θέσεις που διατύπωσε ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος στο παρακάτω επισυναπτόμενο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», αποσιωπούν την παρανομία της εισόδου των λαθρομεταναστών στο ελληνικό έδαφος και, με τη γνωστή μέθοδο της «φιλανθρωπίας» που χαρακτηρίζει και τους πτωματοφάγους γύπες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), δικαιολογούν τις εγκληματικές πράξεις των Αφγανών ως αποτέλεσμα μιας κατανοητής και συγγνωστής «απελπισίας των ανθρώπων, και κυρίως των νέων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε αυτή την κόλαση, στη Λέσβο».

Οι απόψεις του τέως καθηγητή ιστορίας του πανεπιστημίου Αθηνών και πάνω από δυο δεκαετίες σε θέσεις/κλειδιά στο Υπουργείο Παιδείας (σε όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις) ως ειδικού σε θέματα «αναμόρφωσης» της Εκπαίδευσης, είναι απόλυτα σύμφωνες με όσα διατύπωσε στα βιβλία και στα δημοσιευμένα άρθρα του (κυρίως) στο «ΒΗΜΑ». Θεωρείται μέντορας της ομάδας των Αναθεωρητών της Ιστορίας, στην οποία ανήκουν οι πανεπιστημιακοί Μαρία Ρεπούση, Θάλεια Δραγώνα, Άννα Φραγκουδάκη, Χριστίνα Κουλούρη, Νίκος Μουζέλης κ.ά. Ο τελευταίος, μάλιστα, είναι μέλος της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» της Γιάννας Αγγελοπούλου, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Έχω διαβάσει πολλά κείμενα των ευρωπαίων και ελλήνων αναθεωρητών της ιστορίας (ο απλός λαός τους ξέρει ως «εθνομηδενιστές») και έχω γράψει δεκάδες άρθρα γι’ αυτή την κομμουνιστο-καπιταλιστική ιδεολογία προσωπικών συμφερόντων και γεωστρατηγικών επιδιώξεων κάποιων Μεγάλων Δυνάμεων. Είναι ένα «ΣΥΣΤΗΜΑ» συνεργασίας και αμοιβαίων συμφερόντων ανάμεσα σε σκληρούς δεξιούς καπιταλιστές, σαν το γνωστό κερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος και διανοούμενους μαρξιστές σαν τον τέως υπουργό εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ και τον επί δέκα χρόνια πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο (και οι δυο παλαιότερα, πριν γίνουν μεγάλοι και τρανοί, ήταν Αναρχο-Μαοϊστές). Οι διανοούμενοι της Αριστεράς (συνήθως οι περισσότεροι από αυτούς είναι κρατικοδίαιτοι επαγγελματίες), αποτελούν τα «μυαλά» και τις αμειβόμενες πένες των άπληστων Δεξιών τραπεζιτών της παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι διέλυσαν το κοινωνικό κράτος και δημιούργησαν στρατιές φτωχών, ανέργων και πεινασμένων. Όλοι τους είναι ακραίοι διεθνιστές που οραματίζονται μια πολιτιστική χαβούζα των λαών, είναι άθεοι ή αγνωστικιστές, επιδιώκουν τη διάλυση των εθνικών κρατών και «ως φιλάνθρωποι» είναι υπέρ των Ανοιχτών Συνόρων και προσπαθούν με τις ΜΚΟ (και τον χορό εκατομμυρίων που απομυζούν σαν βδέλλες) να σώσουν πρόσφυγες που .όμως «δεν είναι πρόσφυγες(!)». Είναι η πολύτιμη πελατεία τους. Όσο πιο πολλοί τόσο και περισσότερα εκατομμύρια δολάρια!

Αυτό το δήθεν ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό προσωπείο ενός παγκόσμιου καθεστωτικού συστήματος που έχει ως θεό «το Χρήμα», προκαλεί απορίες στον απλό πολίτη που γνωρίζει την απονιά και τη σκληρότητα ενός τραπεζίτη, ενός τοκογλύφου ή γενικά ενός κερδοσκόπου. Αυτή η ανθρωπιστική πλημμυρίδα δεν εξαντλείται ούτε στο ποινικό σύστημα των ευρωπαϊκών χωρών, ακόμα και όταν πρόκειται για παράνομους μετανάστες που εγκληματούν συνεχώς και τρομοκρατούν τους πολίτες. Άκουσα και είδα στην τηλεόραση τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη να ομολογεί ότι, τα μέλη μιας σπείρας επικίνδυνων αλλοδαπών ληστών συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν και αποφυλακίστηκαν 100 φορές. Ναι, 100 φορές! Ο αριθμός είναι ακριβής. Και τίθεται το ερώτημα: Σε όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν τόσα χρόνια, δεν υπάρχει ούτε ένας αρμόδιος να προστατεύσει το λαό, στέλνοντας στα σπίτια τους, στην Αφρική ή στην Ασία, αυτά τα επικίνδυνα άτομα; Γιατί τόση ανεξήγητη ανθρωπιά(!) σε εγκληματίες που δεν κατανοούν τι θα πει οίκτος και επιείκεια! Η υποκρισία περισσεύει στην Κοινωνία των Ανοιχτών Συνόρων!

Οι δικοί μας εθνομηδενιστές έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τους άλλους ευρωπαίους πανεπιστημιακούς αναθεωρητές. Όπως έγραψα στην πραγματεία μου «Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ», διαπράττουν το βδελυρό έγκλημα της «Μητροκτονίας». Δολοφονούν το πολιτιστικό παρελθόν μιας Μάνας (της Πατρίδας τους) η οποία τους ταΐζει με χρυσά κουτάλια. Στα βιβλία και στα άρθρα τους επιμένουν για να μας πείσουν, προβάλλοντας τα γελοία επιχειρήματα του διεστραμμένου (καταδικάστηκε στη Βαυαρία!) και διπλού πρακτορα/προπαγανδιστή Γερμανίας-Ρωσίας Φαλμεράιερ. Ισχυρίζονται ότι δεν είμαστε Έλληνες αλλά «Ελληνόφωνοι Σλάβοι», ότι η φυλή των Αρχαίων Ελλήνων εξαφανίστηκε και συνεπώς οι σημερινοί Έλληνες είναι ένα μόνο κατ’ όνομα ψεύτικο δημιούργημα των Ευρωπαίων, ότι τα αρχαία ελληνικά είναι μια ξένη γλώσσα, ότι δεν υπήρχε Οθωμανική Κατοχή και πως οι υποδουλωμένοι Έλληνες ήταν ευχαριστημένοι (ΣΣ-πηδούσαν από τη χαρά τους όταν τους έπαιρναν τα αγόρια τους για γενίτσαρους και τα κορίτσια τους για τα χαρέμια!!!) που ζούσαν σε μια ειρηνική και ανεξίθρησκη μεγάλη τουρκική αυτοκρατορία κ.ά. παρόμοια. Είναι αυτή η αυτοκρατορία «της καρδιάς και της γαλάζιας πατρίδας» που θέλει να αναστήσει ο σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Λιάκος, ως ειδικός σε παιδαγωγικά θέματα, λόγω των μακροχρόνιων υψηλών καθηκόντων του στο Υπουργείο Παιδείας, με άρθρο του στο «ΒΗΜΑ» έδινε συμβουλές για μια νέα διαπαιδαγώγηση των μαθητών, ώστε να μην διδάσκονται κάποιες «καρικατούρες σαν τους 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα». Κάποιοι άλλοι επεξηγώντας αυτή την αναγκαιότητα, υποστήριξαν ότι με αυτό τον τρόπο οι μαθητές δεν θα ήταν θύματα της απάτης(!) ότι «δήθεν είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων». Με αυτά τα «δήθεν» ως αιτιολογία, άλλαξαν εντελώς στα τελευταία χρόνια τα ιστορικά, κυρίως, βιβλία των σχολείων. Έγιναν επίσης ανατρεπτικές αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών από κυβερνητικούς ηγέτες, οι οποίοι αποφάσισαν να οργανώσουν την Ελληνική Εκκλησία, ενώ όλοι ξέρουν και οι ίδιοι το δηλώνουν ότι είναι άθεοι. Είναι σαν να διορίζεις έναν άσχετο και ειρηνόφιλο κλητήρα ενός υπουργείου ως στρατάρχη, για να καταρτίσει τα επιτελικά σχέδια και να οργανώσει έναν πόλεμο για την άμυνα της χώρας σε περίπτωση εχθρικής επίθεσης. Τελείως άσχετος και από πλευράς γνώσεων του προβλήματος,, αλλά και από πλευράς αντικειμενικότητας και στοιχειώδους λογικής λόγω εχθρικής ιδεολογίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΕΔΩ.

ΟΧΙ... από την Λέσβο, ΔΕΝ πέρασε ο κυκλώνας ΙΑΝΟΣ...

Ας δούμε όμως τι γράφει το άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» για τις δηλώσεις του καθηγητή Αντώνη Λιάκου:

«Φωτιές» άναψε ο Αντώνης Λιάκος στην Κουμουνδούρου

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Αντώνης Αντζολέτος18.09.2020

«Πονοκέφαλο» αλλά και μούδιασμα προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου στο Facebook, καθώς ο ιστορικός εμφανίζεται, αν και ο ίδιος το αρνείται, να υπερασπίζεται τους πρόσφυγες που έβαλαν τη φωτιά στη Μόρια. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχει στην «Προοδευτική Συμμαχία», ανέφερε: «Αν ήμουν 16-17 χρόνων, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγκαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοΐδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον».

Η αντίδραση ήταν άμεση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος απάντησε στον κ. Λιάκο πως το κάψιμο της Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κορωνοϊού, δημιουργώντας παράλληλα μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας. «Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις», σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Τη διαγραφή του Αντώνη Λιάκου ζήτησε η Ν.Δ.: «Αν ο κ. Τσίπρας δεν αντιδράσει, σημαίνει ότι υιοθετεί αυτές τις απόψεις, που είναι χαρακτηριστικές τού πώς αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την οργανωμένη πολιτεία, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη».

Διευκρινιστική δήλωση

Η αναστάτωση που προκλήθηκε οδήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε επικοινωνία του κόμματος με το μέλος της ΚΕΑ. Ο Αντώνης Λιάκος προχώρησε σε μια διευκρινιστική δήλωση προκειμένου να σβήσει τις «φωτιές» που άναψε η ανάρτησή του: «Δεν έγραψα “κάψτε τη Μόρια” ή “κάνατε καλά που την κάψατε”, ούτε την επικροτούσα. Θέλει να δείξει την απελπισία των ανθρώπων, και κυρίως των νέων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε αυτή την κόλαση. Το έγκλημα στη Μόρια είχε συντελεστεί πριν την καταστροφή της. Στην υποκρισία και στην ένοχη σιωπή σας αναζητήστε τις πολιτικές σας ευθύνες».

Στο πλευρό του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος με ανακοίνωσή του ανέφερε πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαστρεβλώνει τη δήλωσή του: «Λέγοντας ο Αντώνης Λιάκος ότι σε αυτή την κατάσταση κάθε 16άρης θα έκαιγε το κάτεργό του, βγάζει μια κραυγή ελευθερίας για κάθε ανθρώπινο πλάσμα που βρίσκεται σε παρόμοιες συνθήκες. Κι αυτή η κραυγή μάς αφορά όλους. Ποιος από εμάς ως 16χρονος δεν θα ένιωθε το ίδιο; Ας δώσουμε μια έντιμη απάντηση». Ο πρώην υπουργός Παιδείας συμπλήρωσε πως «δεν περιμένουμε, βέβαια, από πρόσωπα σαν τον κ. Χρυσοχοΐδη, που ειδικεύονται στην κατασκευή ενόχων και “εσωτερικών εχθρών” να κατανοήσουν το μήνυμα του Λιάκου. Τουλάχιστον, ας σιωπήσουν αντί να επιδίδονται σε συκοφαντίες εναντίον της Αριστεράς και των ανθρώπων της».

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 20.9.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: ΛΕΣΒΟΣ, ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΙΑΝΟΣ, ΠΑΡΑΝΟΙΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, Σισκος, Λιακος, Φιλης, Χρυσοχοιδης, Μορια Λεσβου

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ