Πατημασιές ανθρώπων 120.000 χρόνων βρέθηκαν στην Σαουδική Αραβία!

Πατημασιές ανθρώπων

120.000 χρόνων

βρέθηκαν στην Σαουδική Αραβία!

 

Του Γιώργου Λεκάκη


Επτά αποτυπώματα ανθρώπων (δυστυχώς τους αναφέρουν ως… hominin), που χρονολογούνται πριν από περίπου 120.000 χρόνια (μέτρηση με φωταύγεια) ενετοπίσθησαν μεταξύ εκατοντάδων αποτυπωμάτων ζώων στην έρημο Νεφούντ / Nefud της βόρειας Σαουδικής Αραβίας.

ΠΡΙΝ 120.000 ΧΡΟΝΙΑ...



Ο κ. Mathew Stewart του Max Planck Institute of Chemical Ecology πιστεύει ότι τα αποτυπώματα είναι από δύο ή τρεις σύγχρονους ανθρώπους (H. Sapiens), που, ίσως, είχαν έρθει σε μια ρηχή λίμνη, μαζί με καμήλες, βουβάλια και ελέφαντες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΡΑΒΙΑ, ΕΔΩ.

«Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι επισκέφθηκαν αυτήν την λίμνη την ίδια στιγμή που ήταν αυτά τα ζώα εκεί, και - ασυνήθιστο για την περιοχή - δεν υπάρχουν πέτρινα εργαλεία», είπε ο κ. Stewart, εξηγώντας ότι οι άνθρωποι μπορεί να είχαν πάει στην λίμνη για μικρό χρονικό διάστημα, για κτηνοτροφία και κυνήγι.

 

ΠΗΓΗ: Science Magazine, 17.9.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 18.9.2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΤΗΜΑΣΙΑ 85.000 ΧΡΟΝΩΝ

στην ίδια έρημο!

ΛΕΞΕΙΣ: αποτυπωμα ανθρωπου, χομινιν, 120.000 χρονια πριν, φωταυγεια, αποτυπωμα ζωου, ερημος Νεφουντ, Σαουδικη Αραβια, συγχρονος ανθρωπος, Χομο Σαπιενς, λιμνη, καμηλα, βουβαλι, ελεφαντας, πετρινα εργαλεια, κτηνοτροφια, κυνηγι

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ