Οι πλούσιοι σχεδιάζουν να… τροποποιήσουν το κλίμα της Γης!!!

Οι πλούσιοι
σχεδιάζουν να… τροποποιήσουν
το κλίμα της Γης!!!


Του Γιώργου Λεκάκη


Εβδομάδα οικολογικής ευαισθητοποίησης θα είναι αυτή…

μπας και ορισμένοι διαβάσουν και καταλάβουν τι συμβαίνει…στο σπίτι τους

και (κυρίως) τι πρόκειται να συμβεί…

Μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους (οι λεγόμενοι billionaires) του κόσμου χρηματοδοτούν έρευνα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους ωκεανούς για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής! (βλ. New Scientist). 

Συναντήθηκαν στην Καλιφόρνια για να συζητήσουν μια ιδέα να χρησιμοποιήσουν μια νέα σειρά τεχνολογιών ενίσχυσης της αλκαλικότητας στον ωκεανό! Σκοπεύει στην μείωση τόσο της όξυνσης των ωκεανών (που απειλεί ευαίσθητα οικοσυστήματα όπως οι κοραλλιογενείς ύφαλοι) όσο και τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο οργανισμός πίσω από το συνέδριο, Oceankind, είναι πιθανόν να ελέγχεται από έναν δισεκατομμυριούχο της Silicon Valley, ο οποίος θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει μια σημαντική προσπάθεια γεωμηχανικής ιδίοις εξόδοις.

Και έρχεται το (ηθικό/νομικό) δίλημμα:

Ποιοι νομικοί/κανονιστικοί μηχανισμοί θα εμποδίσουν έναν δισεκατομμυριούχο (έστω να προσπαθήσει) να τροποποιήσει το κλίμα της Γης; Χωρίς την συμφωνία των κυβερνήσεων, των επιστημόνων, των κατοίκων της Γης (συμπεριλαμβανομένων και των…ζωντανών οργανισμών της);

Ποιος νομίζει ότι κατοικεί μόνος του στον πλανήτη;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΔΩ.


Στην Καλιφόρνια όπου 2.000.000 στρέμματα καίγονται από πυρκαγιές, ξεπερνώντας το ρεκόρ όλων των εποχών!

Στην Καλιφόρνια που επονομάσθηκε… «Death Valley»! Χτύπησε 54,4°C (130°F) για πρώτη φορά από το 1913…Ίσως η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ αξιόπιστα (βλ. BBC)! - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: εφημ. ΚΟΝΤΡΑ NEWS, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 14.9.2020. ΛΕΞΕΙΣ: πλουσιοι, τροποποιηση κλιματος, Γη, πλουσιος, οικολογια, δισεκατομμυριουχοι, μπιλιονερ, μπιλιονερς, ερευνα, ωκεανος, κλιματικη αλλαγη, Καλιφορνια, τεχνολογια, αλκαλικοτητα, ωκεανοι, οξυνση, οικοσυστημα, κοραλλιογενης υφαλος, διοξειδιο ανθρακα, ατμοσφαιρα, δισεκατομμυριουχος, Σιλικον Βαλει, Σιλικον Βαλλει, γεωμηχανικη, ηθικο διλημμα, νομικο δίλημμα, νομικη, κανονιστικος μηχανισμος, πυρκαγια, η υψηλοτερη θερμοκρασια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ