ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ των ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ του 9ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ και μνημόσυνο για τα «Θύματα της Γενοκτονίας των Ελληνικών Πληθυσμών από το Τουρκικό Κράτος»

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ των ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
του 9ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ

            Το Διοικ. Συμβούλιο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. τιμώντας τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 1922, τέλεσε το πρωί της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ και μνημόσυνο για τα «Θύματα της Γενοκτονίας των Ελληνικών Πληθυσμών από το Τουρκικό Κράτος».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΕΔΩ.Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στη προτομή του Πατάρων Μελετίου, που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του ναού, από την Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου και το Δημοτικό Συμβούλιο, εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους των συλλόγων και σωματείων της πόλης.

            Στη συνέχεια ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κα Δέσποινα Θωμαΐδου, οι εκπρόσωποι και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι σωματείων μετέβησαν στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Ν. Ιωνίας, όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πρακτικών του 9ου Συμποσίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. που πραγματοποιήθηκε από 22-24 Νοεμβρίου 2019, με θέμα: «Η επίδραση των Μικρασιατών προσφύγων στον Νεοελληνικό Πολιτισμό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Γ. Λεκάκη "Η άγνωστη Μικρά Ασία".


            Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ και ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Λουκάς Χριστοδούλου αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας. Το μέλος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Αρχάγγελος Γαβριήλ στη συνέχεια παρουσίασε περιλήψεις των εισηγητών του 9ου Συμποσίου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

            Την εκδήλωσή μας τίμησαν εκτός των προαναφερθέντων: από την παράταξη «Δύναμη Προοπτικής» οι Αντιδήμαρχοι Γκέλυ Σακαλόγλου, Αριστείδης Χατζησαββίδης, Αντώνης Καρβουνιάρης και Ελένη Χατζή, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. Ελένη Γρίβα, από την παράταξη «Αλληλεγγύη-Δημιουργία» η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Αγγελακοπούλου, από την παράταξη «Ενότητα για την Ν. Ιωνία» ο επικεφαλής Ηρακλής Γκότσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Κανλής και Λίλιαν Αθυμαρίτου, από την παράταξη «Ιωνία 21ος αιώνας» ο επικεφαλής Νίκος Κουκουλάρης και ο δημοτικός σύμβουλος Αθαν. Αποστολόπουλος καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων της πόλης μας.

            Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αλλά και για αυτούς που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω των ειδικών συνθηκών του κορωνοϊού για την κατανόησή τους και την άψογη συμμόρφωσή τους στα πρωτόκολλα υγιεινής της Πολιτικής Προστασίας.

            Για τους φίλους του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. που θα θελήσουν να αποκτήσουν το εν λόγω βιβλίο, θα ισχύσουν τα εξής: Από αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το βιβλίο θα διατίθεται από τα γραφεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. (Πατρ. Ιωακείμ 4, ΤΚ 142 34 Ν. Ιωνία – τηλ. 210 27 95 012 – τηλ/πο 210 27 90 775) για όσους βρίσκονται στην περιοχή Αττικής, ενώ όσοι είναι εκτός Αττικής θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά, όπως ταχυδρομικά θα αποσταλεί και σε όλες τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ελλάδας και τους Μικρασιατικούς Συλλόγους, τις επόμενες μέρες, μαζί με το Περιοδικό του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΗΣ και ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΚΕΜΙΠΟ), 13 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 13.9.2020.

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ