Γίγαντες ύψους 2,5 μέτρων στην Δυτική Βιρτζίνια

Γίγαντες ύψους 2,5 μέτρων
στην Δυτική Βιρτζίνια 

«Τα μάτια αυτών των γιγάντων,

τα κόκκαλα των οποίων γεμίζουν τους τύμβους της Αμερικής,

κοιτούσαν τον Νιαγάρα,

όπως τα δικά μας σήμερα»

Αβραάμ Λίνκολν, 1848

 

Από πολλές απόψεις, οι τύμβοι / αναχώματα της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ είναι το κλειδί για να καταλάβει κανείς την πραγματική ιστορία των γιγάντων που κάποτε κυρίευαν την Αμερική. Δεν είναι μόνο το ότι οι περιοχές Charleston, Wheeling και Moundsville είναι μερικές από τις πιο σημαντικές σε μέγεθος και αριθμό στις ΗΠΑ, αλλά το 1883, το Smithsonian έστειλε μια ομάδα αρχαιολόγων με αρχηγό τον Συνταγματάρχη Morris στο ανάχωμα South Charleston για να πραγματοποιήσει μια εκτεταμένη ανασκαφή των 50 υψωμάτων που βρήκαν εκεί και να εκδώσουν μια λεπτομερή αναφορά.

 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΕΔΩ.


Η αναφορά αυτή δείχνει αρκετά καθαρά πως η ομάδα ανακάλυψε θαμμένους εκεί πολλούς γίγαντες, ένας από τους οποίους ήταν σχεδόν 2,5 μ. ψηλός και φορούσε 6 βαρειά χάλκινα βραχιόλια σε κάθε καρπό. Σε ένα άλλο ανάχωμα, βρήκαν 10 σκελετούς να περικλείουν έναν άλλον, γιγάντιο σκελετό, καθώς επίσης και υπόγεια θησαυροφυλάκεια, διάφορα στολίδια από χαλκό, αντικείμενα λατρείας και δόρατα. Ύστερα, σε βάθος περίπου 3 μέτρων, ένας άλλος γιγάντιος σκελετός βρέθηκε στα απομεινάρια ενός φερέτρου, ενώ σημειώθηκε στην αναφορά πως ο γίγαντας αυτός είχε ένα κρανίο που φανέρωνε πως το κεφάλι του πρέπει να ήταν «συμπιεσμένο». Με άλλα λόγια, ο σκελετός αυτός φανέρωνε χαρακτηριστικά παρόμοια με όσα είχαν βρεθεί στη Νότια Αμερική και στην Αίγυπτο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΜΑΚΡΟΚΕΦΑΛΟΥΣ, ΕΔΩ.


Καθώς οι ανασκαφές προχωρούσαν σε άλλα σημεία της πολιτείας, οι αρχαιολόγοι στο Wheeling βρήκαν ομάδες γιγάντων με ύψος μεταξύ 2-2,5 περίπου μέτρων και κρανία με ασυνήθιστους σχηματισμούς, με χαμηλό μέτωπο που γλιστρούσε σταδιακά προς τα κάτω, ενώ το πίσω μέρος του κεφαλιού εξείχε πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο. Δίπλα σε αυτά τα ευρήματα, ένας μακρύς τοίχος και ένας ναός στην κορυφή ενός λόφου βρέθηκαν επίσης στην επαρχία Marshall στο βουνό Carbon

Και πιο κάτω, στον ποταμό Cheat, οι έποικοι το 1774 βρήκαν αυτό που το ονόμασαν «Πόλη των Γιγάντων», με πολλούς γιγαντιαίους σκελετούς, τον πιο σημαντικό από τους οποίους έναν σκελετό ενός άνδρα με ύψος περίπου 2,5 μέτρα.

 

ΠΗΓΗ: Graham Hancock. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 6.10.2020.


ΛΕΞΕΙΣ: Γιγαντες, Δυτικη Βιρτζινια ΗΠΑ, ματια γιγαντων, κοκκαλα γιγαντων, τυμβος, Αμερικη, καταρρακτης Νιαγαρα, Νιαγαρας, Λινκολν, 1848, τυμβοι, αναχωματα, ΗΠΑ, γιγαντας, Τσαρλεστον, Γουιλινγκ, Μαουντσβιλ, 1883, Σμιθσονιαν, αρχαιολογος, συνταγματαρχης Μορις, γιγαντας, χαλκινο βραχιολι, καρπος, σκελετος, γιγαντιος σκελετος, υπογειο θησαυροφυλακειο, χαλκινο στολιδι, χαλκος, λατρεια, δορυ, γιγαντιοι σκελετοι, φερετρο, γιγας, κρανιο, κεφαλι, συμπιεσμενο, Νοτια Αμερικη, Αιγυπτος, μακροκεφαλο, μακροκεφαλοι, μακροκεφαλια, ναος, βουνο Καρμπον, ποταμος Τσιτ, 1774, Γιγαντιαια Πολη, Πολη Γιγαντων


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ