Πέντε αρχαία βιβλία που θα μπορούσαν να ταράξουν τα θεμέλια της Ιστορίας - Πιο σημαντικό: το «Βιβλίο του Thoth», από παπύρους της μακεδονικής περιόδου της Αιγύπτου. Όποιος το διαβάσει «θα μπορεί ελέγξει γη, θάλασσα και αέρα»

Πέντε αρχαία βιβλία
που θα μπορούσαν να ταράξουν
τα θεμέλια της Ιστορίας 

Πιο σημαντικό το «Βιβλίο του Thoth»,

από παπύρους της μακεδονικής περιόδου της Αιγύπτου


Όποιος το διαβάσει

«θα μπορεί ελέγξει γη, θάλασσα και αέρα» 


Πολλές φορές τα αρχαία χειρόγραφα που ανακαλύπτονται κατά καιρούς παρουσιάζουν διαφορετικές εκδοχές της Ιστορίας, εκδοχές συνήθως αμφιλεγόμενες. Κάποια από αυτά είναι μερικώς αποδεκτά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα όσα αναφέρονται σε αυτά θεωρούνται παραμυθεύματα, ακριβώς γιατί ταράζουν τα θεμέλια του πολιτισμού, τον οποίο γνωρίζουμε. Δυστυχώς, ενώ αυτά τα βιβλία είναι αληθινά και κομμάτια της Ιστορίας, η ίδια η Ιστορία τα αγνοεί πλήρως.

 

Γι' αυτό στο άρθρο αυτό σας παρουσιάζουμε πέντε αρχαία βιβλία που είναι αμφιλεγόμενα, συναρπαστικά και μπορεί να ανατρέψουν την Ιστορία:

 


Το πρώτο από αυτά, λέγεται το «Βιβλίο του Thoth». Πρόκειται για ένα ιερό βιβλίο που σύμφωνα με τα όσα πίστευαν οι Αιγύπτιοι στην αρχαιότητα, όχι μόνο προσφέρει απεριόριστη γνώση, αλλά σύμφωνα με τον θρύλο όποιος το διαβάσει θα μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά και να ελέγξει την γη, την θάλασσα, τον αέρα και τα ουράνια σώματα. Ιστορικές αναφορές λένε πως το βιβλίο ήταν μια συλλογή από αρχαία αιγυπτιακά κείμενα γραμμένα από τον Θωθ Thoth, τον θεό της γραφής και της γνώσης. Το βιβλίο φαίνεται πως είναι χωρισμένο σε διάφορους πάπυρους του 2ου αιώνα της μακεδονικής (πτολεμαϊκής) Περιόδου της Αιγύπτου.


Το «Βιβλίο των Γιγάντων» πιστεύεται πως γράφτηκε πριν από 2.000 χρόνια. Βρέθηκε στις Σπηλιές ΚουμράνQumran, εκεί όπου οι ερευνητές βρήκαν και τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας της Ιουδαίας (γραμμένα στα ελληνικά, αραμαϊκά και εβραϊκά). Συγκεκριμένα, το Βιβλίο των Γιγάντων μιλά για πλάσματα που κατοίκησαν τον πλανήτη μας στο παρελθόν και πώς αυτά καταστράφηκαν. Σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο, οι Γίγαντες (Νεφελίμ) βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστροφή εξ αιτίας της βίαιης συμπεριφοράς τους, ζητώντας από τον Ενώχ να μιλήσει εκ μέρους τους στον Θεό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Πληθαίνουν οι φωνές, πως

η ΣΦΙΓΓΑ ίσως είναι 800.000 χρονων!


Η «Βίβλος του Kolbrin» είναι άλλο ένα εκπληκτικό αρχαίο βιβλίο που πιστεύεται πως γράφτηκε περίπου 3.600 χρόνια πριν από σήμερα (1600 π.Χ.). Αναφέρεται ως το πρώτο έγγραφο, το οποίο μιλά για την ανθρώπινη εξέλιξη, την δημιουργία και τον έξυπνο σχεδιασμό. Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν πως αυτό το βιβλίο γράφτηκε την ίδια περίοδο με την Παλαιά Διαθήκη. Στην συγγραφή του πήραν μέρος πολλοί συγγραφείς. Αποτελείται από δύο κύρια μέρη, τα οποία αποτελούνται συνολικά από 11 αρχαία βιβλία.



Το «Βιβλίο του Ενώχ» είναι ένα άλλο βιβλίο το οποίο πολλοί συγγραφείς το έχουν κατατάξει στην κατηγορία με τα «αμφιλεγόμενα». Πρόκειται για ένα αρχαίο εβραϊκό χειρόγραφο, το οποίο μας οδηγεί στον Ενώχ, τον προπάππου του Νώε. Θεωρείται από πολλούς ως ένα από το βιβλίο με την μεγαλύτερη επίδραση, από τα "μη κανονικά" αποκρυφιστικά γραπτά. Επί πλέον, πιστεύεται ότι αυτό το βιβλίο επηρέασε σημαντικά τις χριστιανικές πεποιθήσεις.

 

Το «Ars Notoria» είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα και μυστηριώδη βιβλία που γράφτηκαν ποτέ. Σύμφωνα με τον θρύλο, πρόκειται για ένα ιστορικό και συγκλονιστικό βιβλίο, που υπόσχεται υπερφυσικές ικανότητες σε αυτούς που ακολουθούν αυτά που είναι γραμμένα σε αυτό. Το Ars Notoria θεωρείται τμήμα από το «Μικρότερο Κλειδί του Σολομώντα», ένα βιβλίο για δαίμονες και πνεύματα. Τα περισσότερα από τα 144 ξόρκια, που γράφτηκαν στα μέσα του 17ου αιώνα, είναι από υλικό αυτού, που θεωρείται ότι γράφτηκε αιώνες παλαιότερα. Το Ars Notoria περιέχει προσευχές, οι οποίες είναι γραμμένες σε αρκετές γλώσσες, όπως ελληνικά, λατινικά, εβραϊκά, κ.ά.


Φυσικά υπάρχουν και άλλα πολλά...


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ...

 

ΠΗΓΗ: Humans are free, 5.11.2020. Μτφρ Α.Λ. για το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 6.11.2020.


ΛΕΞΕΙΣ: αρχαια βιβλια, Ιστορια, Βιβλιο του Θωθ, Thoth, παπυρος, μακεδονια, Αιγυπτος, χειρογραφο, γνωση, αποκρυπτογραφηση, μυστικο, ελεγχος, αιγυπτιακα κειμενα, θεος της γραφης, θεος της γνωσης, παπυροι, 2ος αιωνας, Βιβλος του Κολμπριν, Kolbrin, 3.600 χρονια πριν, 1600 πΧ, ανθρωπινη εξελιξη, δημιουργια, σχεδιασμος, Παλαια Διαθηκη, συγγραφη, συγγραφεας, αρχαια βιβλια, Βιβλιο του Ενωχ, εβραικο χειρογραφο, Ενωχ, Ενοχ, Νωε, αποκρυφισμος, χριστιανισμος, Βιβλιο των Γιγαντων, Σπηλιες Κουμραν, Qumran, χειρογραφα της Νεκρας Θαλασσας, Βιβλιο Γιγαντων, Γιγαντες, Νεφελιμ, γιγαντας, καταστροφη, βια, βιαιη συμπεριφορα, Θεος, Ars Notoria, Αρς Νοτορια, αμφιλεγομενα βιβλια, μυστηριωδη βιβλια, υπερφυσικες ικανοτητες, Μικροτερο Κλειδι του Σολομωντα, Σολομων, Σολομωντας, δαιμονας, πνευματα, ξορκι, 17ος αιωνας, προσευχη, ελληνικα, λατινικα, δαιμονες, πνευμα, ξορκια, προσευχες, 800.000 χρονια πριν, σφιγξ, ιουδαια, αραμαικα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ