Εργαλεία 62.000 χρόνων βρέθηκαν στην Σενεγάλη!

Εργαλεία 62.000 χρόνων
βρέθηκαν στην Σενεγάλη! 

Του Γιώργου Λεκάκη


Ομάδα ερευνητών με επί κεφαλής τον κ. Khady Niang (Πανεπιστήμιο Cheikh Anta Diop de Dakar) επανεξέτασε αντικείμενα που συλλέχθηκαν από την Tiémassas, μια μεσολιθική τοποθεσία, που βρίσκεται στην Σενεγάλη, κοντά στη διεπαφή δασών, σαβάνας και βιότοπων μαγγροβίων, στην δυτική ακτή της Αφρικής - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΕΝΕΓΑΛΗ, ΕΔΩ.

Στην συνέχεια, οι επιστήμονες πραγματοποίησαν νέες ανασκαφές στην Tiémassas, και χρονολόγησαν αυτά που βρήκαν, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα την κατοίκηση της Δυτικής Αφρικής κατά την Μέση Λίθινη Εποχή.

A Levallois core recovered from excavations at Tiémassas, part of a common,
persistent suite of stone tool technologies employed at the site
between 62-25 thousand years ago.
© K. Niang

Τα σύνολα λίθινων εργαλείων, είναι ηλικίας 62.000 έως 25.000 χρόνων!

Ο κ. Νιανγκ εξήγησε ότι αυτά τα σύνολα είναι ξεχωριστά και συμβατά μεταξύ τους, επιτρέποντας στους ανθρώπους να τα χρησιμοποιούν σε κάθε φάση κατοίκησης.

Το μέλος της ομάδος, κ. Jimbob Blinkhorn, προσέθεσε ότι αυτή η συνέχεια στο Tiémassas έρχεται σε αντίθεση με τις τεχνολογικές αλλαγές, που παρατηρούνται σε περιοχές της Ανατολικής Αφρικής, κατά την ίδια χρονική περίοδο.

ΠΗΓΗ: Ινστιτούτο Max Planck για την Επιστήμη της Ανθρώπινης Ιστορίας, 20.11.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 21.11.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: Εργαλεια 62.000 χρονων, Σενεγαλη, Dakar, Ντακαρ, Tiémassas, Τιεμασσας, Τιεμασας, μεσολιθικη, σαβανα, βιοτοπος, μαγγροβια, δυτικη Αφρικη, ανασκαφες, Μεση Λιθινη Εποχη, 62.000 χρονια, 25.000 χρονια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ