Το «τύμπανο» του Ιδαίου Άντρου είναι μια από τις ασπίδες που κρέμονταν και παλλόμενες αναπαριστούσαν τον ήχο των ασπιδών των Κουρητών, κατά την γέννηση του Διός! Έργο του 750 π.Χ. που δείχνει πόσο ήταν κοντά ο μινωικός, ο ασσυριακός, και ο δωρικός θεολογικός κόσμος… - ΔΕΙΤΕ βίντεο

Το «τύμπανο» του Ιδαίου Άντρου
είναι μια από τις ασπίδες
που κρέμονταν
και παλλόμενες αναπαριστούσαν
τον ήχο των ασπιδών
των Κουρητών,
κατά την γέννηση του Διός!

Έργο του 750 π.Χ. που δείχνει
πόσο ήταν κοντά ο μινωικός, ο ασσυριακός,
και ο δωρικός θεολογικός κόσμος… 

Στο πρόγραμμα «Ένα ταξίδι, μια ιστορία! - Σύντομες ξεναγήσεις σε επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου Ηρακλείου», οι αρχαιολόγοι και οι συντηρητές του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου / ΑΜΗ, αφηγούνται ενδιαφέρουσες ιστορίες αντικειμένων που μαρτυρούν σχέσεις των αρχαίων πολιτισμών της Κρήτης με άλλους πολιτισμούς στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΗΤΗ, ΕΔΩ.

Στην ταινία «Το “τύμπανο” του Ιδαίου Άντρου, παρουσιάζεται το χάλκινο «τύμπανο» από το Ιδαίο Άντρο, που χρονολογείται περίπου στο 750 π.Χ., το οποίο ξεχωρίζει ανάμεσα στα πλούσια ευρήματα της χαλκοτεχνίας του ιερού σπηλαίου, λόγω του θρησκειολογικού περιεχομένου των περίτεχνων παραστάσεών του.

Ο Κλεάνθης Σιδηρόπουλος, αρχαιολόγος-νομισματολόγος του ΑΜΗ, μας εξηγεί πώς σε αυτό το αντικείμενο  συναντιούνται σ’ ένα πρωτότυπο συνταίριασμα ο ασσυριακός, ο μινωικός και ο δωρικός θεολογικός κόσμος - ΠΕΡΙ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ των ΑΣΣΥΡΙΩΝ, ακούστε τους ίδιους που το ομολογούν, ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ το:


ΛΕΞΕΙΣ: τυμπανο Ιδαιου Αντρου, ασπιδα, ασπιδες, Κουρητες, γεννηση, Διας, 750 πΧ, μινωικος πολιτισμος, ασσυριακος πολιτισμος, δωρικος πολιτισμος, θεολογια, Αρχαιολογικο Μουσειο Ηρακλειου Κρητης, ΑΜΗ, Ιδαιο Αντρο, Ιδαιον Αντρον, χαλκοτεχνια, χαλκος, χαλκινη ασπιδα, ιερο σπηλαιο, θρησκεια, Κλεανθης Σιδηροπουλος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ