Οι παγκόσμιοι πληθυσμοί θηλαστικών, πτηνών, αμφιβίων, ερπετών και ψαριών έχουν μειωθεί κατά 68% σε παγκόσμιο επίπεδο από το 1970!..

Οι παγκόσμιοι πληθυσμοί
θηλαστικών, πτηνών, αμφιβίων,
ερπετών και ψαριών
έχουν μειωθεί κατά 68%
σε παγκόσμιο επίπεδο
από το 1970!.. 

Έτσι μπαίνουμε στο 2021:

- Οι παγκόσμιοι πληθυσμοί θηλαστικών, πτηνών, αμφιβίων, ερπετών και ψαριών έχουν μειωθεί κατά μέσον όρο 68% σε παγκόσμιο επίπεδο από το 1970! Μειώθηκαν με ρυθμό ταχύτερο από ό,τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως. Η μέτρηση βασίζεται σε δεδομένα που καλύπτουν 20.811 πληθυσμούς 4.392 ειδών σπονδυλωτών. Οι μεγαλύτερες μειώσεις που εντοπίστηκαν είναι στην Νότια Αμερική, την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική, όπου το μέσο μέγεθος των πληθυσμών άγριας ζωής που παρακολουθούνται μειώθηκε κατά 94%. Το 85% της περιοχής που καλύπτεται από υγρότοπους έχει χαθεί παγκοσμίως - βλ. Living Planet 2020, WWF).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΔΩ.

- Ευτυχώς, οι αριθμοί των τίγρεων αυξάνονται σε πέντε από τις χώρες, όπου βρίσκεται το απειλούμενο μεγάλο αιλουροειδές…

- «Μαζική αποτυχία» των κυβερνήσεων του πλανήτη, οι οποίες δεν έχουν εκπληρώσει πλήρως κανέναν από τους 20 στόχους για την βιοποικιλότητα, που ετέθησαν πριν από μια δεκαετία! Οι «στόχοι Aichi» / “Aichi targets” συμφωνήθηκαν από σχεδόν 200 κυβερνήσεις σε μια συνάντηση του ΟΗΕ για την βιοποικιλότητα του 2010 στην Ναγκόγια της Ιαπωνίας. Στόχος τους ήταν να σταματήσουν την καταστροφή ειδών και οικοτόπων…Νέα έκθεση που εκυκλοφόρησε πρόσφατα, αποκαλύπτει ότι μόνον 6 από τους 20 στόχους για το 2020 έχουν επιτευχθεί (και αυτοί εν μέρει…). 

ΠΗΓΗ: εφημ. KONTRA NEWS, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.1.2021.


πληθυσμος ζωων, θηλαστικα, πτηνα, αμφιβια, ερπετα, ψαρια, 1970, θηλαστικο, πτηνο, αμφιβιο, ερπετο, ψαρι, σπονδυλωτα, Νοτια Αμερικη, Κεντρικη Αμερικη, Καραιβικη, αγρια ζωη, υγροτοπος, τιγρις, τιγρης, απειλουμενα ειδη ζωων, αιλουροειδη, κυβερνησεις, βιοποικιλοτητα, στοχοι Aichi, Aichi targets, ΟΗΕ, Ναγκογια Ιαπωνιας, καταστροφη, οικοτοπος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ