Βρέθηκαν δυο ανθρώπινοι σκελετοί-υβρίδια, 48.000 χρόνων: Μείγμα Νεάντερταλ με Homo Sapiens

Βρέθηκαν δυο ανθρώπινοι
σκελετοί-υβρίδια,
48.000 χρόνων:

Μείγμα Νεάντερταλ με Homo Sapiens

Του Γιώργου Λεκάκη


Μια νέα μελέτη για τα δόντια που ανακτήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα (1910-1911), από την la Cotte de St. Brelade, μια σπηλιά στο νησί Τζέρσεϋ  - ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 240.000 χρόνων η κατοίκηση στο νησί Τζέρσεϋτης Αγγλικής Μάγχης, υποδηλώνει ότι προέρχονταν από δύο άτομα των οποίων η καταγωγή ήταν μεικτή: Νεάντερταλ και σύγχρονου ανθρώπου / Homo Sapiens!


Τα δόντια, που χρονολογούνται πριν από περίπου 48.000 χρόνια, όταν η θάλασσα ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα και το νησί συνδεόταν με την σημερινή Γαλλία.


«Οι ρίζες των δοντιών ομοιάζουν πολύ με των Neanderthal / Νεάντερταλ, ενώ ο κορμός και τα στεφάνια των δοντιών ομοιάζουν πολύ περισσότερο με εκείνα των σύγχρονων ανθρώπων»!!! εδήλωσε το μέλος της ερευνητικής ομάδας Chris Stringer του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.


Η ανάλυση DNA των δοντιών θα μπορούσε να αποκαλύψει πότε έγινε αυτή η ανάμειξη, πρόσθεσε.


Η αλλαγή του κλίματος, οι ασθένειες, οι συγκρούσεις και η διασταύρωση με τους σύγχρονους ανθρώπους μπορεί να συνέβαλαν στην εξαφάνιση των Νεάντερταλ, περίπου 8.000 χρόνια αργότερα.


«Εδώ στο la Cotte, ενδέχεται να έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα ιδιαίτερο σενάριο από κοντά, μέσω περαιτέρω λεπτομερούς ανασκαφής και επιστημονικής ανάλυσης», κατέληξε το μέλος της ομάδας Matthew Pope, του University College του Λονδίνου…

 

ΠΗΓΗ: George Dvorsky «More Evidence That Neanderthals WereAbsorbedby Humans, Not Wiped Out» / «Περισσότερες αποδείξεις ότι οι Νεάντερταλ είχαν «απορροφηθεί» από τους ανθρώπους, και δεν εξαφανίστηκαν», στο Gizmodo, 1.2.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 2.2.2021.

 

ανθρωπινος σκελετος υβριδιο, 48.000 χρονων, μειγμα Νεαντερταλ, Homo Sapiens, δοντια, 1910, 1911, la Cotte de St. Brelade, σπηλια, νησι Τζερσευ, Αγγλικη Μαγχη, Νεαντερνταλ, συγχρονος ανθρωπος, δοντι, 48.000 χρονια, Γαλλια, ριζα δοντιου, Neanderthal, DNA, 40.000 χρονια, Κοττ, Κοτ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ