Η αρχαιότερη ζωγραφιά καγκουρό, σε φυσικό μέγεθος, είναι 17.300 χρόνων, φιλοτεχνημένη σε σπήλαιο της Αυστραλίας! Εικονίζονται ακόμη ένα μπούμερανγκ, και ένα φίδι, μήκους 3 μέτρων!!!

Η αρχαιότερη ζωγραφιά καγκουρό,
σε φυσικό μέγεθος,
είναι 17.300 χρόνων,
φιλοτεχνημένη
σε σπήλαιο της Αυστραλίας! Εικονίζονται ακόμη ένα μπούμερανγκ,
και ένα φίδι, μήκους 3 μέτρων!!!

Του Γιώργου Λεκάκη


Ένα καγκουρό, ζωγραφισμένο με κόκκινη ώχρα, σε ένα βραχοκαταφύγιο στην απομακρυσμένη Balanggarra, στην βορειοανατολική περιοχή του Kimberley, στην βορειοδυτική Αυστραλία, είναι τουλάχιστον 17.300 - 17.100 χρόνων - η αρχαιότερη βραχογραφία καγκουρό στην ήπειρο - ΔΙΑΒΑΣΤΕ και για άλλη ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΑ 17.000 ΧΡΟΝΩΝ στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΕΔΩ. Αν και είναι απίθανο να είναι ο αρχαιότερος πίνακας της Αυστραλίας, δεδομένου ότι οι άνθρωποι έφτασαν στην Αυστραλία πριν από 65.000 χρόνια και υπάρχουν βραχογραφίες 44.000 χρόνων στην ήπειρο - οι ερευνητές έχουν μελετήσει έναν μικρό μόνο αριθμό βραχογραφιών. «Έχουμε εργαστεί μόνο σε ένα κλάσμα του Kimberly. Μάλλον δεν έχουμε βρει ακόμη τον αρχαιότερο πίνακα ζωγραφικής στην Αυστραλία», λέει ο κ. Finch.

ΠΡΙΝ 17.000 ΧΡΟΝΙΑ... και ΠΡΙΝ 65.000 ΧΡΟΝΙΑ...

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ηλικία της αυστραλιανής βραχοτέχνης, επειδή οι αρχαίοι καλλιτέχνες της περιοχής δεν συνήθιζαν να χρησιμοποιούν οργανικά υλικά, που μπορούν να χρονολογηθούν με ραδιοάνθρακα. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, οι ερευνητές ανέλυσαν απολιθωμένες φωλιές από λάσπη, που βρίσκονται επάνω και κάτω από την εν λόγω βραχογραφία. Παράλληλα με το καγκουρό, η πλούσια διακοσμημένη σπηλιά, περιλαμβάνει εικόνες, μάλλον, boomerang / μπούμερανγκ, μια ανακλινόμενη ανθρώπινη φιγούρα και ένα φίδι-σαύρα, μήκους 3 μέτρων… Η ανάλυση άλλων 15 εικόνων (όπως το προαναφερθέν φίδι, καθώς και άλλων ζώων) έδειξε ότι αυτό το νατουραλιστικό στυλ ζωγραφικής ζώων πολλαπλασιάστηκε πριν από 17.000 έως 13.000 χρόνια. Μετά ακολούθησε το στυλ της βραχοτέχνης «Gwion».

Ο κ. Damien Finch του Πανεπιστήμιου της Μελβούρνης και οι συνάδελφοί του, συνεργάσθηκαν με την Balanggarra Aboriginal Corporation, η οποία εκπροσωπεί τους Παραδοσιακούς Ιδιοκτήτες της Γης / Traditional Owners of the land.

ΠΗΓΗ: Alison George «Australia's oldest known rock art is a 17,000-year-old kangaroo», New Scientist, 22 February 2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 23.2.2021.

ζωγραφια, καγκουρο, 17.300 χρονια πριν, σπηλαιο, Αυστραλια, μπουμερανγκ, φιδι, καγκουρω, ζωγραφικη, κοκκινη ωχρα, βραχοκαταφυγιο, Μπαλανγκαρα, Μπαλανγκαρρα, Balanggarra, Κιμπερλι, Kimberley, 17.300 χρονων, 17.100 χρονια πριν, βραχογραφια, κανγκουρο, πινακας, 65.000 χρονια πριν, βραχογραφιες, 44.000 χρονια πριν, Κιμπερλυ, αυστραλιανη βραχοτεχνη, καλλιτεχνης, οργανικα υλικα, ραδιοανθρακας, απολιθωμα, φωλια, λασπη, κανγκουρω, διακοσμηση, σπηλια, boomerang, μπουμερανγκ, ανθρωπος, φιδι σαυρα, εικονα, νατουραλισμος, 18.000 χρονια πριν, 13.000 χρονια πριν, Gwion, Aboriginal, Αβοριγινες, 17.000 χρονια πριν,
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ