Διήμερο συνέδριο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Ο ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»

Διήμερο συνέδριο
«ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ,
Ο ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ
ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»

Το GRDISCOVERY φέρνει κοντά σας το διήμερο συνέδριο που διοργανώνει η ΤΙΜΗ ΣΤΟ ‘21, με θέμα: ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Ο ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Εξέχουσες προσωπικότητες, με περγαμηνές και βαθιές γνώσεις επί του θέματος, θα μας μιλήσουν για την ηγετική μορφή του Ιωάννη Καποδίστρια, για τον πολιτικό, τον άνθρωπο, τη ζωή και το έργο του. Σημαντικές πτυχές της ελληνικής ιστορίας, αποκαλύπτονται μέσα από ένα διαδικτυακό, διαδραστικό συνέδριο!

-Η πρόεδρος της επιτροπής ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21 και τρεις φορές εκλεγμένη πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη θα μας μιλήσει για τη συμβολή του Καποδίστρια στην οικονομική ανόρθωση της Ελλάδας.

-Ο Σωτήρης Αργυρόπουλος, σύμβουλος διαχείρισης ακίνητης περιουσίας και διεθνούς εμπορίου, ενεργό μέλος της ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ‘21, αναπτύσσει το θέμα: ο άνθρωπος και δημοκράτης Ιωάννης Καποδίστριας.

-Ο Γιώργος Λεκάκης, συγγραφέας και τ. μέλος ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας και της Επιτροπής Ενημέρωσης επί των Εθνικών Θεμάτων αναλύει το πώς και πόσο ο Καποδίστριας ενόχλησε τους Άγγλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΕΔΩ.

Παναγιώτης Παύλου, Επιστημονικός Συνεργάτης και Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, μας αναλύει σε βάθος τη δικτατορία του Καποδίστρια και τη δημοκρατία του εθνομηδενισμού.

-Ο Δρ. Νεότερης Ιστορίας, Τάσος Χατζηαναστασίου, αναπτύσσει το θέμα: Ο Καποδίστριας στην εκπαίδευση.

Εύη Κοβάτση, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με κατεύθυνση Ιστορίας, μας μιλά για τη δολοφονία του Καποδίστρια.

Τον συντονισμό για το GRDISCOVERY αναλαμβάνει η Ιωάννα Παπαμιχαήλ, υπεύθυνη του τομέα Εργαστηρίου Έρευνας-Βιβλιοθήκης. Ώρες διεξαγωγής του συνεδρίου: Σάββατο 20/03 από τις 16:00-19:00 και Κυριακή 21/03 από τις 17:00-20:00.

Δείτε το με ένα απλό like στη σελίδα GRDISCOVERY στο facebook (Facebook.com/grdfcb) ή με μία δωρεάν εγγραφή στο κανάλι του GRDISCOVERY στο Youtube, ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 19.3.2021.

Καποδιστριας, Αγγλοι

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ