Η «ιστορία της κλεμμένης Καρυάτιδας» σε ταινία μαθητών Δημοτικού Σχολείου Βερροίας! ΔΕΙΤΕ την...

Η «ιστορία της κλεμμένης Καρυάτιδας»
σε ταινία μαθητών
Δημοτικού Σχολείου Βερροίας!

 

Εκ μέρους του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βέρροιας και των μαθητών της Γ' τάξης ελάβαμε τον σύνδεσμο «ενός πολύ σύντομου βίντεο-animation για την ιστορία της κλεμμένης Καρυάτιδας, όπως την διηγούνται οι μικροί μαθητές, και την οποία θα ήθελαν να μοιραστούν μαζί σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ, ΕΔΩ.

Είναι στο πνεύμα του 11ου εκ των 17 Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη  (προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς).

ΔΕΙΤΕ την ταινία "Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά"

(διαθέσιμοι αγγλικοί υπότιτλοι) ΕΔΩ.

«Η προσπάθειά μας είναι να φτάσει η ιστορία με απλό και εύληπτο τρόπο σε ένα όσο το δυνατόν γίνεται πιο ευρύ κοινό, ώστε να γίνει ευρέως γνωστή και να συνεχίσει η προσπάθεια για την επιστροφή των κλεμμένων μαρμάρων από τον Έλγιν στην Ελλάδα, τα οποία αποσπάστηκαν μόλις 20 χρόνια πριν από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας..

Με εκτίμηση,

εκ μέρους του σχολείου μας,

Χριστίνα Δημητριάδου - Εκπαιδευτικός

Α/θμιας Ημαθίας».

 

Αυτό και πράξαμε, αμέσως μόλις λάβαμε το μήνυμα αυτό με την συγκινητική προσπάθεια των παιδιών της Μακεδονίας

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ θα είναι εδώ, για να προβάλλει όποια σχετική ενέργεια - δημιουργία μαθητών... ΑΚΟΥΣΤΕ την συνέντευξη που πήραμε από την δασκάλα, για να προβάλλουμε την προσπάθεια, ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 19.3.2021.


κλεμμενη Καρυατιδα, μαθητικη ταινια μαθητων, Δημοτικο Σχολειο Βεροιας, 5ο Δημοτικο Σχολειο Βεροιας, μαθητες Γ ταξης, βίντεο, animation, Καρυατις, μαθητης, Βιωσιμη Αναπτυξη, προστασια πολιτιστικης κληρονομιας, ΟΗΕ, ελγινεια μαρμαρα, Ελγιν, Χριστινα Δημητριαδου, Ημαθια, Μακεδονια, Βεροια Ημαθιας, Βερροια Ημαθιας, πολιτιστικη κληρονομια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ