ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ των ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ για ανάγκη λήψης μέτρων για να σταματήσει η μεταναστευτική αιμορραγία

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ
των ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ για ανάγκη λήψης μέτρων για να σταματήσει η μεταναστευτική αιμορραγία

 

Προς: Βουλευτές Δωδεκανήσου

Κοιν.:

1. Περιφερειάρχη και μέλη Π. Σ. Ν. Αιγαίου

 2. Δημάρχους και μέλη ΔΣ Δωδεκανήσου

 

Αγαπητές συμπατριώτισσες

Αγαπητοί συμπατριώτες,

 

 Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας, για να σας επισημάνουμε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την συγκράτηση του πληθυσμού στα νησιά μας λόγω των αρνητικών συνεπειών των αποφάσεων σχετικά με θέματα που επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητα κυρίως των κατοίκων, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να βιώνουμε μια τραγική κατάσταση, λόγω της πανδημίας.

 

 Αρχικά, θα αναφερθούμε στα κυριότερα θέματα επιγραμματικά, για τα οποία θα σταλούν και αναλυτικές επιστολές σε όλους τους εμπλεκόμενους, με την ελπίδα να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική αντίδραση.

Συγκεκριμένα;

 

 α. Από το 2018, οπότε έγινε η έναρξη της Κτηματογράφησης των λοιπών νησιών της Δωδεκανήσου (πλην Ρόδου, Κω, κλπ) επισημάναμε την ελλιπέστατη στελέχωση των Υποθηκοφυλακείων, των Κτηματολογικών γραφείων, των γραφείων Δ.Ο.Υ. και λοιπών συναφών υπηρεσιών. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έγινε καμία βελτιωτική ενέργεια, ενώ αντίθετα προστέθηκαν και το προβλήματα με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών και με την δημιουργία Εταιρείας για την εκμετάλλευση των Ιαματικών Πηγών της χώρας μας. Αξίζει να επισημανθεί ότι τα Δημοτικά Λουτρά Νισύρου είναι δημιούργημα των Νισύριων μεταναστών της Αμερικής στις αρχές του 20ου αιώνα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γ. Λεκάκης "Οι 755 ως τώρα γνωστές ιαματικές πηγές της Ελλάδος".


 β. Η πρόσφατη απόφαση για το κλείσιμο των ταχυδρομικών γραφείων (ΕΛΤΑ) θα δημιουργήσει ένα ακόμη πρόβλημα στους κατοίκους, αφού θα διακοπεί η διανομή των συντάξεων, η αποστολή εμβασμάτων (για ποσά μικρότερα των 1.000 ευρώ που δεν μπορούν να εκτελεστούν από την μοναδική τράπεζα κάθε μικρού νησιού) και η δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμών (ρεύματος, τηλεφώνου, φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας κλπ). Η εν λόγω απόφαση, εάν υλοποιηθεί, θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των κατοίκων, αφού την τελευταία τουλάχιστον 10ετία της κρίσης διακόπηκε ή στην καλύτερη περίπτωση συρρικνώθηκε η λειτουργία όλων των υπηρεσιών των νησιών μας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Δ.Ο.Υ., ΚΕΠ, κλπ), χωρίς να παραγνωρίζεται η πρόσθετη δυσκολία από τα χρόνια προβλήματα έλλειψης πολλών ειδικοτήτων στα μικρότερα νησιά μας (πχ γεωπόνος, κτηνίατρος), ενώ παράλληλα ένα σοβαρό ποσοστό πληθυσμού δεν γνωρίζει τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.

 

 γ. Η συστηματική (κάθε χρόνο, δυο φορές, μια περί τα τέλη Οκτώβρη και μια περί τα τέλη Μάρτη) έλλειψη πρόβλεψης ανταποκρίσεων στα δρομολόγια που συνδέουν τα νησιά μας, ακτοπλοϊκώς με τον Πειραιά και αεροπορικώς με την Αθήνα, μας υποχρεώνει να προσπαθούμε απεγνωσμένα να προκαλέσουμε τη μερική έστω διόρθωση αυτών.

 

 Κλείνοντας, θεωρούμε πολύ σημαντικό να αναφερθούμε σε μία από τις προτάσεις των αποδήμων συμπατριωτών μας, τις οποίες είχαμε την ευκαιρία να καταγράψουμε κατά την διάρκεια των τακτικών μας τηλεδιασκέψεων και θεωρούμε σκόπιμο να μοιραστούμε μαζί σας: την θέσπιση κινήτρων για τον επαναπατρισμό ομογενών και κεφαλαίων

 

 Με την βεβαιότητα ότι συμμερίζεστε την αναγκαιότητα για την πραγματοποίηση των παραπάνω αναφερομένων, θέλουμε την έμπρακτη στήριξή σας. Από την πλευρά μας, προγραμματίζουμε στο άμεσο μέλλον, την λεπτομερέστερη ενημέρωσή σας, αρχικά μέσω τηλεδιάσκεψης, σε μέρα και ώρα, που θα συμφωνήσουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΕΔΩ.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς Γιάννης Φραγκούλης

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου Νίκος Κωνσταντινίδης.

 

ΠΗΓΗ: Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς, Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 16.3.2021.


ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ, Κτηματογραφηση, νησια, Δωδεκανησος, Ροδος, Κως, Υποθηκοφυλακειο, Κτηματολογιο, Δασικοι Χαρτες, Ιαματικες Πηγες, Δημοτικα Λουτρα Νισυρου, Νισυριοι μεταναστες, Αμερικη, ταχυδρομικα γραφεια, ΕΛΤΑ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ