Το Λούβρο ΔΕΝ είναι ασφαλές μουσείο! Εκλάπη ολόκληρη πανοπλία – δώρο των Rothschild – και βρέθηκε 40 χρόνια μετά την κλοπή!!! Επισήμως 100.000 έργα τέχνης έχουν κλαπεί - 900 μόνο πέρυσι!!! Η χώρα είναι «σουρωτήρι»…

Το Λούβρο
ΔΕΝ είναι ασφαλές μουσείο!
Εκλάπη ολόκληρη πανοπλία
– δώρο των Rothschild –
και βρέθηκε 40 χρόνια μετά την κλοπή!!! Επισήμως 100.000 έργα τέχνης
έχουν κλαπεί
- 900 μόνο πέρυσι!!!
Η χώρα είναι «σουρωτήρι»…

Του Γιώργου Λεκάκη


Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι δήλωσε την Τετάρτη ότι ανέκτησε μια χρυσή και ασημένια πανοπλία, της εποχής της Αναγέννησης, σχεδόν 40 χρόνια μετά την κλοπή της!

Ένας εμπειρογνώμονας στρατιωτικών αντικών ειδοποίησε την αστυνομία, αφού κλήθηκε να δώσει συμβουλές, σχετικά με αυτήν, στο Μπορντώ, τον Ιανουάριο και να υποψιαστεί.

Η αστυνομία εντόπισε αργότερα τα στοιχεία από μια βάση δεδομένων κλεμμένων έργων τέχνης, που είχαν ληφθεί από το Λούβρο στις 31 Μαΐου 1983, σε περιπτώσεις κλοπής, που παραμένουν… μυστήριο! Οι εισαγγελείς του Μπορντώ ερευνούν τώρα πώς τα ιστορικά κειμήλια κατέληξαν εκεί που κατέληξαν…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΛΟΥΒΡΟ, ΕΔΩ.

Η πανοπλία και το κράνος πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν στο Μιλάνο μεταξύ 1560 και 1580. Δωρίστηκαν στο Λούβρο το 1922, από την οικογένεια Rothschild.

«Ήμουν βέβαιος ότι θα τα δούμε να ξαναεμφανίζονται μια μέρα επειδή είναι τόσο μοναδικά αντικείμενα. Αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα ήταν στην Γαλλία και ακόμα μαζί», εδήλωσε ο κ. Philippe Malgouyres, στέλεχος του Λούβρου.

«Είναι όπλα γοήτρου, φτιαγμένα με δεξιοτεχνία, κάτι παρόμοιο με ένα… πολυτελές αυτοκίνητο σήμερα. Τον 16ο αιώνα, τα όπλα έγιναν έργο πολύ πολυτελούς τέχνης. Η πανοπλία έγινε κόσμημα που δεν είχε καμμία σχέση με την χρήση της», είπε.

Υπάρχουν 100.000 αντικείμενα στην παγκόσμια βάση δεδομένων κλεμμένων έργων τέχνης της Γαλλίας, ενώ 900 προστέθηκαν μόνο πέρυσι.

Σύμφωνα με τον Jean-Luc Martinez, πρόεδρο-διευθυντή του Λούβρου, η τελευταία κλοπή από το μουσείο – σημειωτέον το μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο!!! - ήταν το 1998: Εκλάπη ένα πορτραίτο του Γάλλου καλλιτέχνη του 19ου αιώνα, Jean-Baptiste Camille Corot. «Το ψάχνουμε ακόμα», είπε ο κ. Martinez.

ΠΗΓΗ: AFP, 3 Μαρτίου 2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 3.3.2021.

Λουβρο, ασφαλη μουσεια, πανοπλια, κρανος, Rothschild, 16ος μΧ αιώνας, Μπορντω Ροθτσιλντ, Ροτσιλντ, Ροθτσαιλντ, κλοπη, κλεμμενα εργα τεχνης, Γαλλια, 1983, 1998, πορτραιτο, Γαλλος καλλιτεχνης, 19ος μΧ αιωνας, Jean-Baptiste Camille Corot
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ