ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: Καλαμπάκα-Μετέωρα, Κυριακή 23 Μαΐου 2021

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΟΥΦΑΣ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ:
Καλαμπάκα-Μετέωρα, Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Μετά τη χαλάρωση των μέτρων, καιρός για… κυνήγι τρούφας! - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΤΡΟΥΦΑ, ΕΔΩ.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών μετά το άνοιγμα των μουσείων την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησε τη διοργάνωση κυνηγιού τρούφας, με το πρώτο να πραγματοποιείται αυτή την Κυριακή 23 Μαΐου 2021.

Ο τρουφοκυνηγός με τα εκπαιδευμένα σκυλιά του σας περιμένει στα δάση των Μετεώρων, για να αναζητήσετε μαζί τον πολύτιμο αυτό καρπό της φύσης, που «κρύβεται» μέσα στο έδαφος και τον ανακαλύπτουν τα σκυλιά.

Δεν θα σας περιμένει όμως μόνο ο τρουφοκυνηγός. Μαζί του θα βρίσκεται και ένας εξαιρετικός σεφ, ο οποίος θα σας ετοιμάσει μία μοναδική τρουφομακαρονάδα αξιοποιώντας τις τρούφες που θα έχουν μόλις συλλέξει. Από την παραγωγή στην κατανάλωση δηλαδή! Και δεν φτάνει αυτό, αλλά μέχρι να ετοιμαστεί η μακαρονάδα, θα γευτείτε μανιταρομεζέδες του Μουσείου συνοδευμένους από ένα τοπικό κρασί.

ΔΙΕΤΕ βίντεο του ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,

για την ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ, ΕΔΩ.

Τελειώνοντας το φαγοπότι στο δάσος, οι υπεύθυνοι του Μουσείου θα σας οδηγήσουν σ’ αυτό. Θα σας ξεναγήσουν, θα σας γνωρίσουν με τα κορυφαία εδώδιμα και θεραπευτικά μανιτάρια που παρουσιάζονται στην καινούρια του πτέρυγα, ενώ θα μπορείτε να προμηθευτείτε και προϊόντα μανιταριών και τρούφας, από 70 (!) διαφορετικά είδη που το Μουσείο έχει δημιουργήσει.

Μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία που αξίζει να την απολαύσετε.

Πληροφορίες στο τηλ. 24320-24959 ή στο e-mail info@meteoramuseum.gr.

Δείτε βίντεο ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 18.5.2021.

ΚΥΝΗΓΙ ΤΡΟΥΦΑΣ, τρουφα, Μουσειο Φυσικης Ιστοριας Μετεωρων και Μουσειο Μανιταριων, τρουφοκυνηγος, σκυλι, Μετεωρα, καρπος, σκυλος, σεφ, τρουφομακαροναδα, μακαροναδα, μανιταρομεζεδες, κρασι, εδωδιμα, θεραπευτικα μανιταρια, μανιταρι, Καλαμπακα Τρικαλων
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ