ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ οι τρεις σύζυγοι και ο διάδοχός του

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
οι τρεις σύζυγοι
και ο διάδοχός του


Της Σοφίας Μιχαλοπούλου

 

Πολλά βιβλία έχουν γραφτεί για τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο ΙΑ’ Παλαιολόγο, έχοντας αναδείξει σχεδόν κάθε πλευρά της ζωής του όσο και της περιόδου που σήμανε το τέλος της χιλιετούς Αυτοκρατορίας του Βυζαντίου. Κατόπιν έρευνας και μελέτης διαπίστωσα όμως ότι δεν υπάρχει κάποιο βιβλίο που να αναφέρεται λεπτομερώς στις γυναίκες της ζωής του και στον τρόπο που επηρέασαν τις αποφάσεις και την συνολική πορεία του.

Ως εκ τούτου θα αναφερθούν ιστορικές στιγμές που δεν είναι ευρύτερα γνωστές, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε καλύτερα την ψυχοσύνθεσή του, τον τρόπο συμπεριφοράς του στις διαπροσωπικές του σχέσεις, τα αισθήματά του και τις ηθικές αξίες που τον διέκριναν, σε συνδυασμό πάντα με τα ηγετικά του χαρίσματα και τις στρατιωτικές και διπλωματικές επιτυχίες του. Οι αναγνώστες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να λάβουν γνώση σημαντικών αποκαλύψεων που αφορούν τον μεγάλο έρωτα της ζωής του και τον διάδοχό του!

Επιπλέον θα γίνει ειδική αναφορά σε κάποια πρόσωπα που θεωρώ ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στα τελευταία χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, επηρεάζοντας με το πνεύμα και τις πράξεις τους το παρόν και το μέλλον αυτής. Γιατί μπορεί από το 1453 και έπειτα να μην υπήρχε πλέον η Αυτοκρατορία σε συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια αλλά ο Ελληνισμός δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος

- Η πρώτη σύζυγος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

- Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και το Δεσποτάτο του Μορέως

- Η δεύτερη σύζυγος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

- Τα προξενιά του Παλαιολόγου

- Άννα Σοφία Παλαιολογίνα Νοταρά

- Ο Διάδοχος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

- Ο Λουκάς Νοταράς

- Ο Γεώργιος Πλήθων Γεμιστός

- Η Ελένη Δραγάση Παλαιολόγου – Αγία Υπομονή

- Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

- Το ποθούμενο

- Προσωπικά βιώματα στην Κωνσταντινούπολη

- Τιμώντας τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο

- Πηγές.

 

ΠΗΓΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ – Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα, Χαρ. Τρικούπη 14, ΑΘΗΝΑ, 210 6440021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 27.6.2021.

 

ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, Μιχαλοπουλου, βιβλιο, Αυτοκρατορας Βυζαντιου Κωνσταντινος ΙΑ Παλαιολογος, Δραγασης, Αυτοκρατορια Βυζαντιου, γυναικες, ψυχοσυνθεση, Βυζαντιο, 1453, Ελληνισμος, Δεσποτατο Μορεως, Μοριας, Μωριας, προξενιο, Αννα Σοφια Παλαιολογινα Νοταρα, Διαδοχος, Λουκας Νοταρας, Γεωργιος Πληθων Γεμιστος, Ελενη Δραγαση Παλαιολογου – Αγια Υπομονη, Αλωση Κωνσταντινουπολης, ποθουμενο, Κωνσταντινουπολη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ