Η κορυφή Πυραμίδα, στο όρος Λάκμος

Η κορυφή Πυραμίδα,
στο όρος Λάκμος

Μια μκρή κυκλική διαδρομή επάνω από την Βερλίγκα, περνάει από την κορυφή που λέγεται Πυραμίδα, η οποία ευρίσκεται πριν το Μέγα Τράπο. Θα συναντήσετε την πηγή Καρβελού, που έχει εντυπωσιακή παροχή νερού, για το υψόμετρό της!

Απ’ αυτήν έχεις πανοραμική θέα στην Βερλίγκα και στα Αθαμανικά (Τζουμέρκα), την Κακαρδίτσα, το Χαλίκι.

Το οροπέδιο της Βερλίγκας (νομού Τρικκάλων) δεσπόζει σε υψόμετρο 2.050 μ., στα κεντρικά του βουνού Λάκμος (ή αλλιώς Περιστέρι), μιας μακρόστενης οροσειράς (με πολλές υψηλές κορυφές) που χωρίζει Ήπειρο - Θεσσαλία.

Στα βόρειά της της υψώνεται η υψηλότερη κορφή του Λάκμου, η Τσουκαρέλα (2.295 μ.). Στα νότια η κορυφή Μέγας Τράπος (2.240 μ.). Μάλιστα, στα ριζά του Μέγα Τράπου σχηματίζεται κατά εποχές μια δρακόλιμνη! - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΕΣ, ΕΔΩ και για τις ΛΙΜΝΕΣ, ΕΔΩ.

Δεν είναι πίνακας ζωγραφικής...
Είναι τοπίο της Ελλάδος, των ορεινών Τρικκάλων...
Από την Πυραμίδα Λάκμου, θέα προς Τσουκαρέλα και Βερλίγκα...

Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα (κακώς λεγόμενα) «αλπικά» τοπία της Ελλάδος! Κακώς, γιατί δεν είναι στις… Άλπεις… και δεν έχει καμμιά σχέση με αυτές…

ΠΗΓΗ: Canyoning-caving23.6.2021. Γ. Λεκάκης «Σύγχρονης Ελλάδος περιήγησις». ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 24.6.2021.

κορυφη Πυραμιδα, ορος Λακμος, Βερλιγκα, Μεγας Τραπος, πηγη Καρβελου, νερο, ορη Αθαμανικα Τζουμερκα, Κακαρδιτσα, Χαλικι, οροπεδιο Βερλιγκας, νομος Τρικκαλων, ορος Περιστερι, οροσειρα, Ηπειρος - Θεσσαλια, Τσουκαρελα, δρακολιμνη, αλπικα τοπια, Τσουκαρελλα Βερλικα,  νομος Τρικαλων, Τρικκαλα, Τρικαλα, Μετεωρα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ