«Χρυσό» το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα - Διπλή διάκριση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα Tourism Awards

«Χρυσό» το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

και Μουσείο Μανιταριών

στην Καλαμπάκα

Διπλή διάκριση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

στα Tourism Awards

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βραβεύεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στον μεγαλύτερο θεσμό Τουριστικών Βραβείων της χώρας μας, Tourism Awards 2021. Κατέκτησε το «Χρυσό» βραβείο (GOLD) στην κατηγορία «Μουσεία / Αρχαιολογικοί χώροι / Χώροι Πολιτισμού» για την ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία που προσφέρει, και το «ασημένιο» (SILVER) στην κατηγορία «Use of virtual reality / augmented reality», για το πρωτότυπο έργο Χωρικής Επαυξημένης Πραγματικότητας, που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες στη νέα πτέρυγα του μουσείου, όπου κυριαρχούν οι νέες τεχνολογίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, ΕΔΩ.

Η “χρυσή” αυτή διάκριση, αποτελεί την επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας του μουσείου, να προσφέρει στους επισκέπτες του ποικιλία δράσεων και εμπειριών, που εξελίσσουν και αναβαθμίζουν την σχέση μουσείου και επισκεπτών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΕΔΩ.

Η δε “ασημένια” του νέα πτέρυγα, που αναφέρεται στα κορυφαία θεραπευτικά και εδώδιμα μανιτάρια και έγινε με τη συνδρομή του επί κεφαλής της εταιρείας Interactive Light Designs κ. Θεόδωρου Ράντου, με την επιστημονική ευθύνη της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα. Όλγας Γκορτζή, αλλά και την σημαντική συμβολή του κ. Γιώργου Κωνσταντινίδη, Προέδρου των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα, για το πώς η χρήση νέων τεχνολογιών μπορεί να βρει εφαρμογή σε ένα σύγχρονο μουσείο.

Όπως δε δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Πάλλας «οι συνεχείς αυτές βραβεύσεις, πέραν της δικαίωσης που προσφέρουν, αποτελούν το έναυσμα για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του μουσείου, αλλά και την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για καινούργιες εμπειρίες των επισκεπτών μας».

ΠΗΓΗ: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 10.6.2021, εφημ. ΚΟΝΤΡΑ NEWS, 14.6.2021.

Μουσειο Φυσικης Ιστοριας Μετεωρων, Μουσειο Μανιταριων, Καλαμπακα Τρικαλων, Tourism Awards, Φυσικη Ιστορια, Μετεωρα, Μανιταρια, Τουριστικα Βραβεια, Χωρικη Επαυξημενη Πραγματικοτητα, τεχνολογια, θεραπευτικα μανιταρια, εδωδιμα μανιταρια, Μανιταροφιλοι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ