Ελληνικό Πανόραμα, τεύχος 127

 Ελληνικό Πανόραμα,
τεύχος 127
Στο τ. 127 του περιοδικού «Ελληνικό Πανόραμα»,
(που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι 2021), διαβάζουμε:

 

Πλακιάς και παραλίες Ροδάκινου

Η γραφική πόλη του Λιβυκού Ρεθύμνου και οι εκπληκτικές παραλίες του, που ανοίγουν σαν βελούδινες αγκαλιές δεξιά και αριστερά από την πανέμορφη βεντάλια του Δήμου Φοίνικα.

 

Φαράγγι Ρίχτης

Ο Ρίχτης είναι ένα πανέμορφο και επιβλητικό φαράγγι στο οποίο ρυακίζει ένα ασταμάτητο όλο τον χρόνο ρέμα. Βρίσκεται στην έξοδο του χωριού Έξω Μουλιανά Σητείας και η αρχή του είναι πάνω στον εθνικό δρόμο Αγίου Νικολάου-Σητείας.

 

Νησάκι Ψείρα

Το νησί της Ψείρας διατηρεί και συγκεντρώνει στις μέρες μας αυξανόμενο ενδιαφέρον, καθώς οι ανασκαφικές εργασίες αναδεικνύουν ολοένα και περισσότερα αντικείμενα του πρωτομινωικού οικισμού που καταστράφηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας.

 

Αμοργός: Κάτω Μεριά

Ένα νησί με πολλά πρόσωπα είναι από τη φύση του εντυπωσιακό. Αντίθετα από το βόρειο τμήμα της η Κάτω Μεριά του νησιού, αποτελεί μια συναρπαστική ενότητα, με έντονη αγροτική ζωή, φυσικές ομορφιές κι επιβλητικά μνημεία της αρχαιότητας.

 

Πέρασμα στη Θεσσαλία

Το πέρασμα στη Θεσσαλία: Ένα οδοιπορικό στο νομό Λάρισας, πέρα από τα στερεότυπα, με οδηγό τη μνήμη και το συναίσθημα. Ο τόπος, οι άνθρωποι, η ιστορία του.

 

Πολύτιμοι λίθοι

Υπάρχουν ορισμένα ορυκτά τα οποία έχουν ιδιαίτερη μορφή, λάμψη, χρώμα, διαφάνεια, σκληρότητα και γενικά ομορφιά, εκτιμούνται ιδιαίτερα από τον άνθρωπο και χρησιμοποιούνται, μετά από κατεργασία, σαν κοσμήματα και διακοσμητικά πετράδια.

Ακόμη:

- Αργυροτσικνιάς.

- Σεϊτάν Λιμάνια.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 5.9.2021.


Ελληνικο Πανοραμα, Πλακιας παραλια Ροδακινου, Λιβυκο νομος Ρεθυμνου παραλιες Δημος Φοινικα, Ροδακινο, Φοινικας, Φοινιξ, φαραγγι Ριχτης, ρεμα, Εξω Μουλιανα Σητειας Αγιος Νικολαος, Σητεια, νησακι Ψειρα, νησιδιο, ανασκαφη, πρωτομινωικος οικισμος εκρηξη ηφαιστειο Θηρας, Θηρα, μινωικος, Αμοργος Κατω Μερια Αμοργου, αγροτικη ζωη, μνημειο, Κυκλαδων, Θεσσαλια, οδοιπορικο νομος Λαρισας, πολυτιμοι λιθοι, ορυκτα κοσμημα διακοσμητικο πετραδι αργυροτσικνιας σειτάν Λιμανια, πολυτιμος λιθος, ορυκτο, σειταν Λιμανι, λιμανια του διαβολου, του σατανα, διαβολολιμανια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ