Αδελφοποίηση των Δήμων Τάρπον Σπρινγκς της Φλώριδας ΗΠΑ και Χανίων - Ο Έλληνας δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομος Αλαχούζος, στα Χανιά και στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος» Χανίων

Ο Έλληνας δήμαρχος
του Τάρπον Σπρινγκς
της Φλώριδας ΗΠΑ,
Χρυσόστομος Αλαχούζος,
στα Χανιά και στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος»
Αδελφοποίηση των Δήμων Τάρπον Σπρινγκς
και Χανίων

Επίσκεψη στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος» στα Χανιά, πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα των ΗΠΑ Χρυσόστομος Αλαχούζος.

Ο κ. Αλαχούζος είχε προηγουμένως επισήμως επισκεφθεί το Δημαρχείο Χανίων, έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της αδελφοποίησης των δύο Δήμων. Εκεί είχε συνομιλίες με τον Δήμαρχο, Παναγιώτη Σημανδηράκη και στη συνέχεια, συνοδεία του Δημάρχου, του γενικού γραμματέα του Δήμου Χανίων Γεωργίου Φραγκιαδάκη και του Αντιδημάρχου Τάσου Αλόγλου μετέβη στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος» όπου και ξεναγήθηκε από τον Ιδιοκτήτη της επιχείρησης και Πρόεδρο της Πολιτιστικής Διαδρομής «Δρόμος Ιστορικών Καφέ», Βασίλη Σταθάκη.

Από δεξιά, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης,
ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομος Αλαχούζος
και ο πρόεδρος του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» Βασίλης Σταθάκης,
στην είσοδο του Ιστορικού Καφέ «Κήπος».

Ο κ. Σταθάκης καλωσόρισε τον «Δήμαρχο της μικρής Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε και εξήγησε στον κ. Αλαχούζο τη σπουδαιότητα της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιστορικού Καφέ «Κήπος», το οποίο υπήρξε και η αφορμή για τη δημιουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής «Δρόμος Ιστορικών Καφέ». Επίσης τον ενημέρωσε για τη διεξαγωγή του 11ου Διεθνούς Συμβουλευτικού Συνεδρίου «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και τη στενή συνεργασία που έχει από το 2014 ο «Δρόμος Ιστορικών Καφέ» με το Συμβούλιο της Ευρώπης και τους εκπροσώπους του. Ο κ. Αλαχούζος εντυπωσιασμένος από τον χώρο αλλά και από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» ανέφερε πως το Ιστορικό Καφέ «Κήπος» αποτελεί «ένα εξαιρετικά προσεγμένο Μουσείο, έναν σπάνιο χώρο πολιτισμού». Κατά την επίσκεψη, ο κ. Σταθάκης πρόσφερε στον κ. Αλαχούζο ένα χειροποίητο έμβλημα του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αλαχούζος απόλαυσε παραδοσιακά εδέσματα συζητώντας με τον κ. Σταθάκη για μελλοντικά σχέδια και δράσεις. Εξ άλλου ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς κάλεσε τον Δήμαρχο Χανίων, αλλά και τον Πρόεδρο του «Δρόμου Ιστορικών Καφέ» σε οργάνωση πολιτιστικών συνεργειών με βάση τη βιώσιμο ανάπτυξη και την τουριστική βιομηχανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αλαχούζος ταξίδεψε στα Χανιά με αφορμή την αδελφοποίηση των Δήμων Τάρπον Σπρινγκς και Χανίων. Στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος» είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις των Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, στις 5 Σεπτεμβρίου 2021 καθώς και του Προέδρου της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής Ιάκωβου Μπούτζουκα στις 26 Αυγούστου 2021.

ΠΗΓΗ: EHICA, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 23.9.2021.

Ελληνας δημαρχος Ταρπον Σπρινγκς Φλωριδα ΗΠΑ, Αλαχουζος, αδελφοποιηση Χανια Κρητης Κρητη Ιστορικο Καφε Κηπος Χανιων, Πολιτιστικη Διαδρομη Δρομος Ιστορικων Καφε, Φλοριντα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ