ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ: Από τις ΤΡΙΗΡΕΙΣ στα… ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΩΝ!!!

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
2.500 ΧΡΟΝΙΑ:
Από τις ΤΡΙΗΡΕΙΣ
στα… ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΩΝ!!!

Υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Επιτροπής Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων Σαλαμίνας την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, και ώρα 19.00 Δημαρχείο Σαλαμίνας  (αίθουσα ΔΗΜ. ΜΠΌΓΡΗ) θα γίνει (άλλη μια) εκδήλωση για την ηρωική ιστορική, μα τόσο ταλαιπωρημένη Κυνόσουρα Σαλαμίνας…

ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΎΝ ΟΙ ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΚΑΙ ΑΝΆΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΎ ΧΏΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΜΈΝΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΩΝ, Η ΠΡΟΣΦΥΓΉ ΚΑΤΟΊΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΌΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΌΤΗΣΗ ΝΑΥΠΗΓΕΊΟΥ - ΔΙΑΛΥΤΗΡΊΟΥ ΠΛΟΊΩΝ ΣΤΗΝ ΖΏΝΗ Α ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ, ΚΑΙ Η ΜΕΛΈΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΊΟΥ ΑΣΤΙΚΟΎ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ ΕΜΠ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΎ ΠΆΡΚΟΥ ΤΗΣ ΚΥΝΌΣΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΈΝΑ ΑΜΠΕΛΑΚΊΩΝ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΕΔΩ.


ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

- ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΖΑΚΗ, Αρχαιολόγος, Επίτιμη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΥΠΠΟΑ

- ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΑΒΙΛΑΣ, Καθηγητής ΕΜΠ, Διευθυντής Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος

- ΜΑΝΟΣ ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ, Μέλος της Επιτροπής Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων Σαλαμίνας

Συντονίζει ο δημοσιογράφος ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Θα ακολουθήσει η προβολή και παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου: «Η Ιστορία με Κρατά Ξάγρυπνο τα Βράδια», του ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΖΗΡΓΑΝΟΥ-ΚΑΖΟΛΕΑ, για το τοπίο της Κυνόσουρας το οποίο συμμετείχε στη Thessaloniki PhotoΒiennale 2021.

ΠΗΓΗ: URBAN ENVIRONMENT LABORATORY, National Technical University of Athens, τηλ.: +30 210772 3590/3591/3602, e-mail: astiko@arch.ntua.gr. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 9.10.2021.

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΤΡΙΗΡΕΙΣ, ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΩΝ, Εθνικο Μετσοβιο Πολυτεχνειο, ΕΜΠ, Επιτροπη Διασωσης Αρχαιολογικων Χωρων Σαλαμινας ηρωικη ιστορικη, Κυνοσουρα Σαλαμινα ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΣΕΛΗΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ, ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ - ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟ ΠΛΟΙΩΝ ΖΩΝΗ Α ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙ, Σαλαμις Ιστορια με Κρατα Ξαγρυπνο τα Βραδια, ΖΗΡΓΑΝΟΣ-ΚΑΖΟΛΕΑΣ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ