Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική ήταν γνωστή από την αρχαιότητα - του Β. Λαμπρόπουλου

«Βιοκλιματικά Μουσεία»

του Β. Λαμπρόπουλου


Το βιβλίο «Βιοκλιματικά Μουσεία» του καθηγητή Βασίλη Λαμπρόπουλου περιγράφει τεχνολογικά, φυσικοχημικά και κοινωνικά δεδομένα των βιοκλιματικών μουσείων στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Αρχικά παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, παράλληλα με τη διερεύνηση του θέματος, ως προς τις κοινωνικές συνθήκες που καλλιέργησαν την ανάγκη κατασκευής βιοκλιματικών κτηρίων. Εξ ίσου αναφέρονται τα στάδια και οι εξελίξεις που σημειώθηκαν έως σήμερα στον κτηριακό τύπο, που έχει σήμερα την ονομασία βιοκλιματικός.

Η αναφορά γίνεται για να τονισθεί ότι η βιοκλιματική αρχιτεκτονική αν και είναι σύγχρονος όρος, αναφέρεται σε ένα τρόπο κατασκευής γνωστό από την αρχαιότητα. Μια μέθοδος που έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με το περιβάλλον, σωστή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και μηδενική επιβάρυνση στο οικοσύστημα.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 20.12.2021.


Βιοκλιματικα Μουσεια Λαμπροπουλος, βιβλιο Βιοκλιματικο Μουσειο τεχνολογια φυσικοχημεια κοινωνια βιοκλιμα βιοκλιματικο κτηριο κτηριακος τυπος, βιοκλιματικος βιοκλιματικη αρχιτεκτονικη αρχαιοτητα περιβαλλον, φυσικοι ποροι οικοσηστημα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ