Θα εκδοθούν γραμματόσημα με τίτλο: «Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί»

Θα εκδοθούν γραμματόσημα
με τίτλο:
«Πρώτοι Αστικοί
Προσφυγικοί Συνοικισμοί»

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, κάνοντας δεκτή σχετική μας πρόταση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, αποφάσισαν να εκδώσουν επετειακή σειρά γραμματοσήμων με θέμα τη δημιουργία των τεσσάρων πρώτων αστικών προσφυγικών συνοικισμών της χώρας: Βύρωνα, Καισαριανής, Κοκκινιάς και Νέας Ιωνίας. Ως πρώτη ημέρα έκδοσης της σειράς ορίστηκε η 14η Σεπτεμβρίου 2022.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Λουκά Χριστοδούλου, Πρόεδρο ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Δήμου Ν. Ιωνίας και της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας και τον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη για την ανάληψη της πρωτοβουλίας και για την επιμέλεια του θέματος των γραμματοσήμων.

Η συγκεκριμένη έκδοση γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ αποτελεί μικρό φόρο τιμής και μνήμης σ’ ένα από τα κορυφαία γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μέσα από τα τέσσερα αυτά γραμματόσημα ένα σημαντικό κομμάτι της προσφυγικής ταυτότητας, όπως οι προσφυγικοί συνοικισμοί, θα ταξιδεύσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

 

Οι Δήμαρχοι

Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης

Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος

Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης

Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου.

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 16.1.2022.

 

ΣΧΟΛΙΟ Γ. Λεκάκη: Η παραπάνω είδηση - ανακοίνωση των δημάρχων, μπορεί να έχει και έναν άλλον τίτλο: Τα ΕΛΤΑ ΔΕΝ εκδίδουν επετειακά γραμματόσημα με τίτλο 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... Αλλά θα περιμένω γι' αυτόν τον τίτλο έως το τέλος του επετειακού έτους.

Η 14η Σεπτεμβρίου είναι επέτειος άλλων γεγονότων. Τραγικών. Και όχι ιδρύσεως των πρώτων αστικών προσφυγικών συνοικισμών. Για άλλη μια φορά, πετάμε την μπάλλα στην κερκίδα. Το θέμα είναι σπουδαιότερο: Εάν τα ΕΛΤΑ, το 2022 εκδώσουν σειρά με τίτλο

- η Γενοκτονία των Ελλήνων στην Μικρά Ασία, έστω  η Μικρασιατική καταστροφή, ή Ο ξερριζωμός του ελληνισμού

και

- 200 χρόνια από την Γενοκτονία (και όχι σφαγή, το έχω γράψει πολλάκις) της Χίου...


γραμματοσημα Πρωτοι Αστικοι Προσφυγικοι Συνοικισμοι Ελληνικα Ταχυδρομεια, Μικρασιατικη Καταστροφη, επετειακη σειρα γραμματοσημων αστικος προσφυγικος συνοικισμος Βυρωνας, Καισαριανη, Κοκκινια Νεα Ιωνια 14η Σεπτεμβριου 1922, ΕΛΤΑ Ελληνες προσφυγρς ταυτοτητα, προσφυγας 14 Σεπτεμβριου Γενοκτονια των Ελληνων Μικρα Ασια, ξερριζωμος ξεριζωμος ελληνισμου ελληνισμος Χιου Χιος, Σεπτεμβριος

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ