«ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ», τεύχος 124 – 125

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ»,
τεύχος 124 – 125

Ολοκληρώθηκε το νέο τεύχος Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2021 του περιοδικού, το οποίο εκδίδει από το 1990 ανελλιπώς ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Αυτό το διπλό τεύχος Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2021 διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Το περιοδικό φιλοξενεί άρθρα για την προώθηση της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας σε ομογενείς και ξένους σε όλο τον κόσμο και είναι αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας των μελών και των φίλων του Οργανισμού.

Μέσα στις σελίδες του μπορεί να διαβάσει κάποιος «καλά νέα» για τις προσπάθειες Ελλήνων και ξένων φίλων της Χώρας και της Γλώσσας μας για την επέκταση της διδασκαλίας της Ελληνικής (σε όλες τις μορφές της) σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το τεύχος αφιερώνεται στον Εορτασμό των 200 χρόνων μετά την Ελληνική Επανάσταση (Μέρος Γ΄).

Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων άρθρα όπως: Γραικοί, Έλληνες, Ρωμιοί: ένας λαός - πολλά ονόματα, η Μεγάλη Γιορτή των Ελλήνων στην Ουκρανία καθώς και το συγγραφικό έργο της Κοραλίας Τσέρνκοβιτς.

Ενδιαφέροντα είναι τα άρθρα που αναφέρονται στο σχολείο της Τελένδου με την σπουδαία ιστορία του και στον αείμνηστο παιδαγωγό και φιλόλογο Ιωάννη Αρβανίτη.

Η παρουσίαση των εκδηλώσεων των σχετικών με την Ελληνική Γλώσσα καθώς και η αλληλογραφία και οι βιβλιοπαρουσιάσεις που δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με τα όσα γίνονται για την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας στον κόσμο.

Το τεύχος αυτό διατίθεται δωρεάν στον ιστότοπο του ΟΔΕΓ. 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 20.1.2022.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ, περιοδικο 1990 διδασκαλια ομογενεια Ελληνικη Επανασταση Γραικοι, Ελληνες, Ρωμιοι λαος Ελληνες Ουκρανια συγγραφεας Τσερνκοβιτς, σχολειο Τελενδου τελενδος, παιδαγωγος φιλολογος Αρβανιτης ΟΔΕΓ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ