Για πρώτη φορά ένας Ακαδημαϊκός, ο Α. Κουνάδης, έχει το θάρρος να υποστηρίξει και να δημοσιεύσει στα πρακτικά τής Ακαδημίας την αλήθεια τής Ελληνικής Γλώσσας - Επιστολή του Αντ. Α. Αντωνάκου

Για πρώτη φορά ένας Ακαδημαϊκός,
ο Α. Κουνάδης,
έχει το θάρρος να υποστηρίξει
και να δημοσιεύσει
στα πρακτικά τής Ακαδημίας
την αλήθεια
τής Ελληνικής Γλώσσας
Επιστολή του Αντ. Α. Αντωνάκου

«Προς τον

Διευθυντή της εφ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Αξιότιμε κ. Διευθυντά.

 

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον τής έγκριτης εφημερίδας σας για την ελληνική γλώσσα, ομολογώ ότι με έκπληξη διάβασα δύο κακόβουλα και απαραδέκτου ύφους δημοσιεύματα,  διαστρεβλώνοντα κατάφωρα  την ομιλία για την ελληνική γλώσσα τού πρώην Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, διακεκριμένου και διεθνούς εμβέλειας  επιστήμονα κ. Αντωνίου Κουνάδη. - ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ομιλία Κουνάδη, ΕΔΩ.

Λέγω με έκπληξή μου, διότι στα δημοσιεύματα αυτά οι Θ. Βερέμης (28/12/2921) και Α. Χανιώτης (30/1/2022),  για την στήριξη των απόψεών τους έχουν να επιδείξουν μόνον αφορισμούς και αοριστολογίες. Ισχυρίζονται ότι ένας πολιτικός μηχανικός ως «μη ειδικός» δεν μπορεί τάχα να εκφράζει γνώμη για την ελληνική γλώσσα, επικαλούμενοι μάλιστα τη γνώμη επιτροπής Ακαδημαϊκών ως ειδικών, εκ των οποίων ουδείς γλωσσολόγος.  Δεν τους είδα, όμως, να δείχνουν τον ίδιο ζήλο, όταν ο πλέον  «ειδικός» φιλόλογος, μέλος της Επιτροπής, μετά την επισήμως παγκόσμια αποδοχή τής ανακάλυψης του Μ. Ventris  το 1952  ότι η Γραμμική Β είναι ελληνική, εκείνος, ο Έλληνας ειδικός, σε επίσημο έγγραφο τής Ακαδημίας ισχυρίζετο ότι …πιθανώς (!) η Γραμμική Β να είναι ελληνική, 34 ολόκληρα χρόνια μετά!!! Ο Μ. Ventris, αρχιτέκτων μηχανικός και ο δικαστής W. Jones, θεμελιωτής της συγκριτικής γλωσσολογίας, κατά το σκεπτικό των προαναφερθέντων, δεν θα έπρεπε καν να εκφράζουν γνώμη για την Γλώσσα.

Η προσπάθεια τού κ. Αντωνίου Κουνάδη εστίασε στην παρουσίαση αυθεντικών γνωμών γλωσσολόγων, αρχαιολόγων, ιστορικών, ανθρωπολόγων, παλαιοντολόγων, τις οποίες συγκέντρωσε ώστε να χυθεί περισσότερο φως στο  θέμα αυτό, βάσει και των νεωτέρων ευρημάτων και των εξελίξεων στην ανθρώπινη Αρχαιογενετική (αDNA) και την Πληθυσμιακή Γενετική· εξελίξεων, οι  οποίες ανέτρεψαν ή και επιβεβαίωσαν προγενέστερες υποθέσεις.

Θα παρακαλούσα λοιπόν, εάν κάποιος  έχει  αντίθετες απόψεις να τις παραθέσει με επιστημονικές αποδείξεις και να μην επιτίθεται με αφορισμούς εναντίον ενός επιστήμονος, ο οποίος φροντίζει να διαφυλάξει το κύρος τής Ακαδημίας. Προσωπικά, δεν έχω διαπιστώσει επιστημονικές αποδείξεις για την προέλευση των Γραμμάτων αλλά μόνον αφορισμούς εναντίον των εκφραζόντων αντίθετη άποψη, και μία ανακυκλούμενη βιβλιογραφία, που ο ένας επικαλείται την ίδια γνώμη άλλων επιστημόνων αλλά όχι πρωτογενών πηγών. Και όλοι αυτοί αποτελούν την λεγόμενη αορίστως ...«κρατούσα άποψη».  

Ως ασχολούμενος επί δεκαετίες με την ελληνική γλώσσα θέλω λοιπόν να εξάρω την σπουδαία αυτή ομιλία τού  κ. Αντωνίου Κουνάδη επί τη αποχωρήσει του από την Προεδρία της Ακαδημίας με θέμα την καταγωγή τής Ελληνικής Γλώσσας, προφορικής και γραπτής. Μιας ομιλίας που αντικρούει τεκμηριωμένα όσα ανιστόρητα – ηθελημένα ή μη - γράφονται ακόμη και σήμερα για την καταγωγή τού Ελληνικού Αλφαβήτου από ελλιπώς ενημερωμένους ή και   κακόβουλους. Έχοντας εκδώσει πολλά συγγράμματα για την Γλώσσα, θέλω να τονίσω ότι με την ομιλία του αυτή ο κ. Κουνάδης δεν εκφράζει προσωπικές του απόψεις. Εκφράζει   αυθεντικές γνώμες ειδικών, γνωστών διεθνώς επιστημόνων, ιδιαίτερα  γλωσσολόγων,  τους οποίους και ευχαριστεί για τις υποδείξεις και τα ευνοϊκά τους σχόλια, επισημαίνοντας ακόμη  ότι η έρευνα αυτή τού κατά πόσον το αλφάβητο είναι ελληνικό ή φοινικικό,  συνεχίζεται, όπως ρητά αναφέρεται στο τέλος της ομιλίας του. Επομένως, κακώς στρέφονται εναντίον τού προσώπου του.

 Με την δημοσίευση στα πρακτικά τής Ακαδημίας τής συγκεκριμένης ομιλίας, προσεφέρθη ένα σπουδαίο έργο στους Έλληνες, οι οποίοι έχουν πλέον στην διάθεσή τους έναν πλούτο πληροφοριών και  αποδείξεων για την ιστορία τής Γλώσσας μας, αποδοθεισών  μάλιστα στην σωστή τους διάσταση. Σημειώνω επίσης ότι στο υπό άμεση έκδοση σύγγραμμά μου με θέμα το Ελληνικό Αλφάβητο και τις αποσιωπηθείσες φιλολογικές πηγές για την ελληνική προέλευση των γραμμάτων του, περιλαμβάνονται πολλές ακόμη αποδείξεις για την καταγωγή της Ελληνικής Γλώσσας, ληφθείσες από τους αρχαίους Έλληνες, Λατίνους και Βυζαντινούς συγγραφείς. 

Η εργασία του κ. Κουνάδη, αποτελούσα αντικείμενο διεπιστημονικής προσέγγισης πολλών επιστημών, είναι γραμμένη, εις πείσμα κάποιων, από έναν γνώστη τού  θέματος, ο οποίος αποδεδειγμένα αγαπά την ελληνική Γλώσσα και την ιστορική της ορθογραφία. Επί πλέον δε, για πρώτη φορά ένας Ακαδημαϊκός έχει το θάρρος να υποστηρίξει και να δημοσιεύσει στα πρακτικά τής Ακαδημίας την αλήθεια τής Ελληνικής Γλώσσας, βρίσκοντας τις πλέον έγκυρες απόψεις διεθνώς κορυφαίων ειδικών επιστημόνων στα θέματα της Γλώσσας, με μία πλούσια βιβλιογραφία και  αναφορές μέχρι των ημερών μας.

Μετά τιμής

 

Αντώνιος Α. Αντωνάκος

Κλασσικός Φιλόλογος, Ιστορικός, 

Συγγραφέας».

ΠΗΓΗ: εφημ. «Καθημερνινή», 11.2.2022. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 11.2.2022.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΕΔΩ.

Ακαδημαικος, Κουναδης, πρακτικα Ακαδημιας Ελληνικη Γλωσσα Επιστολη Αντωνακος, ελληνικο αλφαβητο, φοινικικο βεντρις, γραμμικη Β, βερεμης, χανιωτης, 1952, Αρχαιογενετικη, γενετικη

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ