Έλληνας εφοπλιστής ανέλαβε την ανακαίνιση της εξοχικής κατοικίας του Μακεδόνα ήρωα, Εμμανουήλ Παπά! - Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ αισθάνεται ικανοποιημένο που συνέβαλε στην γνωστοποίηση της Ιστορίας του ήρωος

Έλληνας εφοπλιστής
ανέλαβε την ανακαίνιση
της εξοχικής κατοικίας
του Μακεδόνα ήρωα,
Εμμανουήλ Παπά!
Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
αισθάνεται ικανοποιημένο που συνέβαλε
στην γνωστοποίηση της Ιστορίας του ήρωος

Η επανάσταση στη Μακεδονία έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην εδραίωση του αγώνα στη νότια Ελλάδα και στην εκεί δημιουργία ισχυρού επαναστατικού κέντρου. Μεγάλος όγκος τουρκικών δυνάμεων, που είχε σκοπό να κινηθεί προς τη νότιο Ελλάδα, έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα, σχεδόν για όλο το έτος του 1821, στην περιοχή της Μακεδονίας, αντιμετωπίζοντας τις δυνάμεις του Εμμανουήλ Παπά. Η ίδια η θυσία του Εμμανουήλ Παπά, που εκτός από την ίδια του τη ζωή, πρόσφερε στον αγώνα ολόκληρη την περιουσία του, ενώ και πολλά από τα παιδιά του ακολούθησαν το παράδειγμα του πατέρα τους, προσφέροντας τη ζωή τους για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, ανέδειξαν τον Εμμανουήλ Παπά (και την οικογένειά του), ως μία από τις πιο αγνές και πατριωτικές μορφές του αγώνα προς την ανεξαρτησία.

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης της μεγάλης ιστορίας και της συμβολής του Σερραίου ήρωα Εμμανουήλ Παπά, στον επαναστατικό αγώνα του 1821, ο Έλλην εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος, ιδίοις εξόδοις, ανέλαβε να επιπλώσει και να παραδώσει σε πλήρη λειτουργία στην ΙΜ Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Σερρών, το εξοχικό σπίτι του Εμμανουήλ Παπά.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ αισθάνεται ικανοποιημένο που συνέβαλε στην γνωστοποίηση της Ιστορίας του ήρωος Εμμ. Παπά, με ντοκυμανταίρ – ΔΕΙΤΕ το ντοκυμανταίρ του Γ. Λεκάκη "Ο ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΗΡΩΑΣ του 1821, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ", ΕΔΩ και άλλο ΕΔΩ – και άρθρα – ΔΕΙΤΕ τα ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: ΕΝΑ, 24.2.2022. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 25.2.2022.

Ελληνας εφοπλιστης ανακαινιση εξοχικη κατοικια Μακεδονας ηρωας, Εμμανουηλ Παπας, Παππας, επανασταση 1821 Μακεδονια θυσια αγωνας περιουσια παιδια ανεξαρτησια της Ελλαδας, πατριωτης ελλαδος, Σερραιος σερρες ηρως Θανασης Μαρτινος, ΙΜ Αγιου Ιωαννου Προδρομου Σερρων, εξοχικο Αγιος Ιωαννη Προδρομος ιερα μονη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ