Τα φιλοσοφικά φάρμακα του Επίκουρου στον σύγχρονο κόσμο - 12ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, 19-20 Φεβρουαρίου 2022

Τα φιλοσοφικά φάρμακα
του Επίκουρου
στον σύγχρονο κόσμο
12ο Πανελλήνιο Συμπόσιο
Επικούρειας Φιλοσοφίας,
19-20 Φεβρουαρίου 2022

Με τίτλο «Τα φιλοσοφικά φάρμακα του Επίκουρου στον σύγχρονο κόσμο» θα διεξαχθεί το 12ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, στις 19-20 Φεβρουαρίου 2022.

Στην σημερινή Ελλάδα της πανδημίας του κορωνοϊού και της συνεχιζόμενης ψυχολογικής πίεσης πραγματοποιείται διαδικτυακά από σκεπτόμενους συμπολίτες μας ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, το 12ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, που διοργανώνεται από τον Δήμο Παλλήνης και τους Φίλους Επικούρειας Φιλοσοφίας «Κήπος Αθηνών» και «Κήπος Θεσσαλονίκης». Πρόκειται για έναν θεσμό που μπορεί να παρακολουθήσει ελεύθερα το κοινό και έχει αναδειχθεί στο μεγαλύτερο πανελλήνιο φιλοσοφικό συνέδριο, καθώς από το 2011 το παρακολουθούν 300 έως και 500 σύνεδροι ανά έτος, ενώ την περυσινή διαδικτυακή διεξαγωγή του παρακολούθησαν περισσότερα από 3.000 άτομα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΕΠΙΚΟΥΡΟ, ΕΔΩ.

Το φετινό Πανελλήνιο Συμπόσιο θα περιλαμβάνει ενότητες που αφορούν στα φιλοσοφικά φάρμακα για την ψυχική υγεία, την ευρεία διάδοση της Επικούρειας φιλοσοφίας στην Ρωμαϊκή κοινωνία την εποχή της Δημοκρατίας κυρίως, που έχει πολλά κοινά με τις σύγχρονες πολυπολιτισμικές ευρωπαϊκές κοινωνίες, καθώς και την επικούρεια προσέγγιση θεμάτων του σύγχρονου κόσμου μας. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές ξεχωρίζουν ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ Βαγγέλης Πρωτοπαπαδάκης, οι Καθηγητές Ιατρικής του ΕΚΠΑ Γιώργος Χρούσος και Χρήστος Γιαπιτζάκης, ο Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Παπαγγελής και η βραβευμένη ερευνήτρια των παπύρων του Ιταλικού Ηράκλειου (Ερκολάνο) δρ. Ελένη Αβδούλου. Επί πλέον, για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχει μία ενότητα στα αγγλικά με διεθνείς προσκεκλημένους μελετητές της Επικούρειας φιλοσοφίας από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, θα δοθεί η ευκαιρία στην ελληνική κοινωνία να έρθει σε επαφή με τον επιστημονικό ανθρωπισμό της φιλοσοφίας του Επίκουρου, που προσφέρει μια διαχρονική πνευματική θωράκιση απέναντι στα πανανθρώπινα ψυχολογικά, κοινωνικά και πολιτισμικά αδιέξοδα, με τον απλούστερο αλλά και αρτιότερο τρόπο προσέγγισης μιας ευδαιμονικής ζωής, με φρόνηση, φιλία και αλληλεγγύη, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Παλλήνης και Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας «Κήπος Αθηνών» - «Κήπος Θεσσαλονίκης».

Διαδικτυακή Μετάδοση:

- ZOOM.

- FACEBOOK.

Πληροφορίες: www.epicuros.gr.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 18.2.2022.

φιλοσοφικα φαρμακα Επικουρου συγχρονος κοσμος 12ο Πανελληνιο Συμποσιο Επικουρειας Φιλοσοφιας, φιλοσοφια φαρμακο Επικουρος Επικουρεια Φιλοσοφια πανδημια κορωνοιος ψυχολογικη πιεση Δημος Παλληνης παλληνη Κηπος Αθηνα Θεσσαλονικη φιλοσοφικο συνεδριο, ψυχικη υγεια, ρωμαικη κοινωνια Δημοκρατια πολυπολιτισμικη ευρωπαικη κοινωνιες, επικουρια Πρωτοπαπαδακης, Χρουσος Γιαπιτζακης, Παπαγγελης παπυρος Ιταλικο Ηρακλειο Ερκολανο Αβδουλου αδιεξοδο ευδαιμονικη ζωη φρονηση, φιλια αλληλεγγυη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ