Οικισμός 7.000 χρόνων αποκαλύπτεται στην Νιγρίτα Σερρών!

Οικισμός 7.000 χρόνων
αποκαλύπτεται
στην Νιγρίτα Σερρών! 

Με αμείωτους ρυθμούς, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, συνεχίζεται η ανασκαφή και η αποκάλυψη ευρημάτων τα οποία έφεραν στο φως οι κατασκευαστικές εργασίες για τον «Εκσυγχρονισμό Δικτύου Ύδρευσης στους τομείς Β, Γ, Δ της Δ.Κ. Νιγρίτας».

Κατά την διάρκεια του έργου, με αρχαιολογική αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, προέκυψε μεγάλος αριθμός ευρημάτων που παραπέμπει στην ύπαρξη προϊστορικού οικισμού νεολιθικής περιόδου 5000 π.Χ., στην πόλη της Νιγρίτας.

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και άψογη συνεργασία του Δήμου Βισαλτίας με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Σερρών ξεκίνησαν οι εργασίες αποκάλυψης του συγκεκριμένου προϊστορικού οικισμού.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών περισυλλέγεται διακοσμημένη κεραμική της νεολιθικής περιόδου και λίθινα εργαλεία καθημερινής χρήσης.

Σε ειδικό χώρο του Δημαρχείου στη Νιγρίτα γίνεται μια πρώτη επεξεργασία και καταγραφή των ευρημάτων πριν τη μεταφορά τους στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Σερρών.

Να θυμίσω ότι δεν είναι η μόνη θέση που έχει δώσει νεολιθική κατοίκηση στην περιοχή, ενώ στον νομό έχει βρεθεί και παλαιολιθική κατοίκηση.

ΠΗΓΗ: Επιλογές, 2.3.2022. Γ. Λεκάκης "Σύγχρονης Ελλάδος περιήγησις". ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 3.3.2022.

ΟικισμΟς 7.000 χρονια πριν, Νιγριτα Σερρων, ανασκαφη ευρημα σωστικη Νιγριτας αρχαιολογικη αυτεπιστασια Εφορεια Αρχαιοτητων Σερρες, ευρηματα προιστορικος οικισμος νεολιθικη περιοδος 5000 πΧ, εποχη, Δημος Βισαλτιας Βισαλτια, Αρχαιολογικη Υπηρεσια προιστορια διακοσμημενη κεραμικη λιθινα εργαλεια καθημερινη χρηση πελεκυς, Δημαρχειο Βισαλτια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ