Το ΑΛΦΑΒΗΤΟ των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει ΔΥΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ: ΓΛΩΣΣΑ και ΜΟΥΣΙΚΗ! - της Μ. Σ. Στούπη

Το ΑΛΦΑΒΗΤΟ
των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
έχει ΔΥΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ:
ΓΛΩΣΣΑ και ΜΟΥΣΙΚΗ!

Της μουσικού Μαρίας Σ. Στούπηmariastoupi@gmail.com


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ “ΠΙΣΩ ΜΑΣ”:

ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ, ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ, ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΜΑΣ Ο,ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ!

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ! ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΤΡΕΞΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ…

ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ: ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ!

Η ΑΠΕΙΡΟΣ-ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ, ΦΩΝΑΞΑΝ ΦΩΝΗΕΝΤΑ - ΦΘΟΓΓΟΥΣ. ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

«Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΛΙΑΖΕ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ. ΤΟΤΕ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΟΥΣΑΜΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΣΟΛΩΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ “ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ” ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ… ΕΠΕΧΕΙΡΗΣΑ Ν’ ΑΠΟΤΥΠΩΣΩ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΩΝ ΗΧΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ (…) Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΚΗΠΟΥΡΓΟΥ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.

ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΡΙΑ ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΩΝ. ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΑΡΙΑ Σ. ΣΤΟΥΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΜΑΡΙ – ΓΑΙΑ». ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 26.4.2022.

ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗ, Στουπη, ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΤΗΣ, ΑΠΕΙΡΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΟΡΟΣ ΦΩΝΗΕΝΤΑ φωνηεν, ΦΘΟΓΓΟΣ. ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΙΑ ΤΕΧΝΗ ΗΧΟΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΗΠΟΥΡΓΟΥ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΑΡΙΓΑΙΑ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ