Τα μουσεία των Επτανήσων συνομιλούν: «Η δύναμη των μουσείων»

Τα Μουσεία των Επτανήσων
συνομιλούν: 
«Η δύναμη των μουσείων»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το 2022 με θέμα «Η δύναμη των μουσείων» το Δίκτυο Μουσείων Ιονίων Νήσων διοργανώνει για πρώτη φορά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανοιχτές εκδηλώσεις, το διάστημα 25-27 Μαΐου 2022, που έχουν ως στόχο την εμπλοκή του κοινού της Κέρκυρας στις πολιτιστικές εξελίξεις των Επτανήσων. Στις συναντήσεις θα παρευρεθούν οι 14 εκπρόσωποι των μουσείων του Δικτύου για έναν ανοικτό προς το κοινό, ενεργό διάλογο μεταξύ των επαγγελματιών των μουσείων και των τοπικών κοινοτήτων.

Το πρόγραμμα των εργασιών, που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου και σε τοπικά μουσεία/κοινότητες διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 25.5.2022:

17:00 Πραγματοποίηση της 12ης Τακτικής Συνάντησης της Ολομέλειας του Δικτύου Μουσείων Ιονίων Νήσων με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Που: Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ι. Θεοτόκη 72

19:30 Το Δίκτυο συνομιλεί με τους κατοίκους της παλιάς πόλης της Κέρκυρας στο Μουσείο Σολωμού.

Που: Μουσείο Σολωμού, Αρσενίου 1

Πέμπτη 26.5.2022:

10:00 «Το Δίκτυο Μουσείων Ιονίων Νήσων, η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και οι τοπικοί παράγοντες: Για μια νέα μουσειακή και πολιτιστική πολιτική»: Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για θέματα διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς στο Ιόνιο με εκπροσώπους της ΠΙΝ, των Δήμων της Κέρκυρας, βουλευτές Κέρκυρας και πολιτιστικών φορέων του νησιού. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενεργώς συμμετοχή του ευρέως κοινού και των αρμόδιων φορέων στον διάλογο και τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτιστικής πολιτικής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς και η εδραίωση μιας μόνιμης συνεργασίας του Δικτύου με την ΠΙΝ.

Που: Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ι. Θεοτόκη 72

12:00 Συνέντευξη Τύπου με εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Που: Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ι. Θεοτόκη 72

19:00 Παρουσίαση του συμμετοχικού έργου «Μωσαϊκό», που έχει πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο δράσης για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων από το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου και την τοπική κοινότητα της Κέρκυρας.

Που: Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ι. Θεοτόκη 72

Παρασκευή 27/05/2022

09:30 Το Δίκτυο συνομιλεί με την τοπική κοινότητα στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης, στην Κάτω Κορακιάνα.

11:00 Το Δίκτυο συνομιλεί με την τοπική κοινότητα στη Συλλογή Ιστορίας του Σχολείου και της Εκπαίδευσης του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Σκριπερό.

13:00 Το Δίκτυο συνομιλεί με την τοπική κοινότητα στην Ιστορική Λαογραφική Συλλογή «Νίκος Πακτίτης», στους Σιναράδες.

ΠΗΓΗ: Δίκτυο Μουσείων Ιονίων Νήσων (κρατήθηκε η ανορθογραφία του). ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 24.5.2022.

Δικτυο Μουσειων Ιονιων Νησων, τοπικη και περιφερειακη αυτοδιοικηση, μουσειακη και πολιτιστικη πολιτικη πολιτιστικη κληρονομια Ιονιο πελαγος, Κερκυρα, νησι Περιφερεια Ιονιων Νησων, νησια Μωσαικο Διεθνης Ημερα Μουσειων Ιωνιο Πανεπιστημιο Εθνικη Πινακοθηκη Κατω Κορακιανα Συλλογη Ιστορια Σχολειο Εκπαιδευση Σκριπερο Ιστορικη Λαογραφικη Πακτιτης Σιναραδες επτανησα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ