Κάστρο Άρτης, ένας περίπατος στον χρόνο

Κάστρο Άρτης,
ένας περίπατος στον χρόνο

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

26 – 29 Μαΐου 2022

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας συμμετέχει στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022, την πανελλήνια επικοινωνιακή δράση που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2012, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Τη φετινή χρονιά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας θέτει στο επίκεντρο του εορτασμού το μεσαιωνικό Κάστρο της Άρτας και διοργανώνει δράσεις υπό τον γενικό τίτλο:

«Κάστρο Άρτας, ένας περίπατος στο χρόνο»

Το Κάστρο αποτελεί ένα από τα πλέον εμβληματικά μνημεία της Άρτας και αδιάψευστο μάρτυρα της μακραίωνης ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας στην πόλη αυτή από την αρχαιότητα έως τους νεώτερους χρόνους.

Οι δράσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και διαρθρώνονται ως εξής:

1. Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, ώρα 09:00 και 11:00

Θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με τη συμμετοχή μαθητών της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας και μαθητών του 4ου Νηπιαγωγείου Άρτας. Θα πραγματοποιηθεί σύντομη περιήγηση στον χώρο του Κάστρου, προκειμένου οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν το μνημείο και την ιστορία του.Θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εικαστικά εργαστήρια και δρώμενα εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, τα οποία θα συμβάλουν στην αφομοίωση της εμπειρίας και στην εξοικείωση των μικρών φίλων με το χώρο του Κάστρου και το φυτικό κόσμο που περιβάλλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:

Γ. Λεκάκης "ΗΠΕΙΡΟΣ, η γωνιά που πέτρωσε στο 5".

2. Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, ώρα 09:00

Θα επαναληφθεί η εκπαιδευτική δράση σε μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.

3. Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου 2022, ώρα 11:00

Περιήγηση για το ευρύ κοινό στο μνημείο και την ιστορία του. Αρχαιολόγοι και μηχανικοί της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας θα παρουσιάσουν την ιστορική διαδρομή του Κάστρου, τα νεώτερα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια, καθώς και τις εργασίες που υλοποιεί η Εφορεία, στο πλαίσιο της προστασίας και ανάδειξης του μνημείου.

Σημείο συνάντησης: κεντρική πύλη Κάστρου.

ΠΗΓΗ - Πληροφορίες για το κοινό: ΕΦΑ ΑΡΤΗΣ, η προϊσταμένη της Εφορείας, Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου, δρ Αρχαιολόγος, τηλ. επικοινωνίας: 26810-24636 (Β. Γαλάνη, εσωτ. 33), e-mail: efaart@culture.gr. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 24.5.2022.

Εφορεια Αρχαιοτητων Αρτας Καστρο Αρτης, Αρτα

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ