9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – Αρχαία Μεσσήνη 2022

9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ
Αρχαίου Δράματος
Αρχαία Μεσσήνη 2022

Το «9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – Αρχαία Μεσσήνη 2022», ανοίγει τις πύλες του την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, για να υποδεχθεί 7 Σχολεία από Ελλάδα, Αγγλία και Ισπανία.

Ο Δήμος Μεσσήνης από το 2012 μέχρι και σήμερα συνεχίζει με όραμα και ενθουσιασμό τον θεσμό, με τον αρχαιολογικό χώρο της «Αρχαίας Μεσσήνης» να αποτελεί σημείο αναφοράς στο διεθνές περιβάλλον για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, μεταδίδοντας μέσα από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έναν πυρήνα αξιών που χαρακτηρίζουν τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και το αρχαίο ελληνικό δράμα.

Ένα πολυδιάστατο ακρόαμα και θέαμα, εμπνευσμένο από την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και την τέχνη του τόπου εκτυλίσσεται στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης και στην πόλη της Μεσσήνης, από τις 3 έως τις 11 Μαΐου 2022, με πλήθος μαθητών και επισκεπτών να έχει δηλώσει συμμετοχή προκειμένου να το παρακολουθήσει.

Πρόκειται για μια διοργάνωση του Δήμου Μεσσήνης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας.

Για την έναρξη του 9ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ, το πρόγραμμα αλλά και την διεθνοποίηση του σπουδαίου αυτού θεσμού, μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο φιλόλογος και υπεύθυνος παραστάσεων του Θεατρικού Ομίλου του ΓΕΛ Μεσσήνης Νίκος Φουσιάνης, η ιστορικός αρχαιολόγος, μέλος της Επιτροπής Επιλογής Έργων και κοινοτική σύμβουλος Λίνα Καμαρινοπούλου, ο εντεταλμένος σε θέματα πολιτισμού του Δήμου δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Δαβίλλας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Σταμάτης Φριτζίλας και ο υπεύθυνος εκπόνησης του στρατηγικού σχεδιασμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Νίκος Στακιάς.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, 28.4.2022. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 29.4.2022.

9ο Διεθνες Νεανικο Φεστιβαλ Αρχαιου Δραματος – Αρχαια Μεσσηνη 2022 μεσσηνια, μεσσηνιας θεατρο δραμα Εκκλησιαστηριο Δημος Μεσσηνης, Υπουργειο Πολιτισμου Εφορεια Αρχαιοτητων Μεσσηνιας ΕΦΑ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ