Από την ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ στην ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Από την ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
στην ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ
ΚΟΥΖΙΝΑ

Η Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης / ΕΜΘ, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2022, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα:

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ»

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, η οποία πραγματοποιείται από 16 έως 20 Μαΐου 2022, η ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη διοργανώνουν εκδήλωση ανοιχτή προς το κοινό, με παρουσίαση Παραδοσιακών εδεσμάτων της Θρακικής Κουζίνας την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 19:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΕΔΩ.

Συγκεκριμένα οι μαθητές των Α’ και Β’ έτους της ειδικότητας «Μαγειρικής Τέχνης» της ΕΠΑΣ μαθητείας ΟΑΕΔ Αλεξανδρούπολης, θα παρουσιάσουν εδέσματα προερχόμενα από παραδοσιακές συνταγές της Θρακικής κουζίνας με χρήση ντόπιων υλικών και αξιοποιώντας τις γνώσεις που απέκτησαν από τη φοίτηση τους στη σχολή, θα παρουσιάσουν εκλεκτές δημιουργίες τις οποίες θα δοκιμάσει το κοινό και οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές της σχολής θα χρησιμοποιήσουν τοπικά μαγειρικά σκεύη και τεχνικές.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι, το κοινό νεότερης ηλικίας να έρθει σε επαφή, πιθανά για πρώτη φορά, με μερικές παραδοσιακές γεύσεις της Θράκης, και να επαναφέρουν στους μεγαλύτερους, γευστικές αναμνήσεις.

 Ώρα Προσέλευσης 19:00

 ΠΗΓΗ: ΕΜΘ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 12.5.2022.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ θρακικη θρακη θρακης, γευση γευσιγνωσια μαγειρικο σκευος τεχνικη Μαγειρικη Τεχνη Παραδοσιακο εδεσμα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ