Από την Ισπανία στην Χίο, τα αγγεία της κινστέρνας στην Νέα Μονή Χίου

Από την Ισπανία στην Χίο,
τα αγγεία της κινστέρνας
στην Νέα Μονή Χίου

Στην νέα περιοδική έκθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου με τίτλο «Από την Ισπανία στη Χίο. Τα αγγεία της κινστέρνας στη Νέα Μονή» στο Παλλάτι Ιουστινιάνι στο Κάστρο της Χίου αποκαλύπτεται στο κοινό ένα μυστικό καλά κρυμμένο για πολλά χρόνια στο δώμα της κινστέρνας της Νέας Μονής, το οποίο ήρθε στο φως κατά την διάρκεια των αναστηλωτικών εργασιών που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγα χρόνια από την Εφορεία Χίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΧΙΟ, ΕΔΩ.

Τα εκθέματα αφηγούνται το ταξείδι τους από την Ισπανία μέχρι το μοναστήρι της Νέας Μονής και την νέα χρήση τους στο δώμα της κινστέρνας, δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να ενημερωθεί τόσο για τις οικονομικές σχέσεις της Χίου με την Ιβηρική χερσόνησο στα χρόνια της Γενουατοκρατίας, όσο και για μια οικοδομική πρακτική γνωστή ήδη από τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Η έκθεση λειτουργεί από τις 3.1.2022 και θα διαρκέσει έως τις 31.12.2022.

ΠΗΓΗ: ΕΦΑ ΧΙΟΥ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 29.12.2021.

Ισπανια Χιος, αγγεια Κινστερνα Νεα Μονη Χιου, εκθεση Εφορεια Αρχαιοτητων Χιου αγγειο κινστερνας ιερα Παλλατι παλατι Ιουστινιανι Καστρο μυστικο αναστηλωση εκθεμα ταξειδι χρηση δωμα οικονομια Ιβηρικη χερσονησος Γενουατοκρατια, Γενουατες, Γενοβα, οικοδομη ρωμαικα χρονια, αρχιτεκτονικη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ