Ανακαλύφθηκε αρχαία έγκυος χελώνα!

Ανακαλύφθηκε
αρχαία έγκυος χελώνα!

Του Γιώργου Λεκάκη

Οι ανασκαφές σε μια περιοχή της Πομπηίας, που καταστράφηκε από σεισμό το 62 μ.Χ. έχουν αποκαλύψει τα υπολείμματα μιας εγκύου χελώνας, η οποία ακόμη έφερε το αυγό της!

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η χελώνα είχε τρυπώσει κάτω από τα ερείπια ενός καταστήματος για να γεννήσει τα αυγά της, όταν πέθανε στην έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.

Ο κ. Mark Robinson του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είπε ότι είναι πιθανόν το ερπετό να ήταν ένα κατοικίδιο, που περιπλανήθηκε μακριά από το σπίτι του, στο κατεστραμμένο μέρος της πόλεως, αλλά είναι πιο πιθανόν να προερχόταν από την κοντινή ύπαιθρο.

«Ολόκληρη η πόλη έμοιαζε με ένα εργοτάξιο και προφανώς κάποιοι χώροι ήταν τόσο αχρησιμοποίητοι που τα άγρια ​​ζώα μπορούσαν να περιπλανηθούν, να εισέλθουν και να προσπαθήσουν να γεννήσουν τα αυγά τους», πρόσθεσε ο κ. Gabriel Zuchtriegel, γενικός διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας.

ΠΗΓΗ: L. Sands «Pompeii: Ancient pregnant tortoise surprises archaeologists», BBC News, 25.6.2022. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 26.6.2022.

αρχαια εγκυος χελωνα ανασκαφες Πομπηια καταστροφη σεισμος 62 μΧ Ιταλια Ιταλιας 1ος αιωνας αυγο ερειπια καταστημα γεννα αυγα εκρηξη ηφαιστειο Βεζουβιος 79 ερπετο κατοικιδιο ζωο, σπιτι Αρχαιολογικο Παρκο της Πομπηιας Pompeii Ancient pregnant tortoise
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ