Ανθρώπινη κατασκευή – δάπεδο 200.000 χρόνων βρέθηκε στην Οκλαχόμα!

Ανθρώπινη κατασκευή – δάπεδο
200.000 χρόνων
βρέθηκε στην Οκλαχόμα!

Του Γιώργου Λεκάκη

Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι η αρχαιότερη κατοίκηση, βάσει ευρημάτων, στην ήπειρο της Ομηρικής / Αμερικής είναι 30.000 χρόνων…

Όμως υπάρχει μια παλαιότερη ανακοίνωση, που συνήθως «ξεχνιέται»…

Το 1969 εργάτες οικοδομών στην Οκλαχόμα «έπεσαν πάνω» σε μια κατασκευή, που σύμφωνα με πολλούς συγγραφείς μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία: Ανακαλύφθηκαν λένε τα ερείπια μιας κατασκευής 200.000 χρόνων! Ήταν περίπου 90 εκατ. κάτω από την επιφάνεια.

Η εφημερίδα «The Oklahoman» - η μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα στην Οκλαχόμα - κάλυψε την ιστορία το 1969, ξεκινώντας μια έντονη συζήτηση μεταξύ των ειδικών…

Το «Αρχαίο Μωσαϊκό Δάπεδο της Οκλαχόμα» με τις μυστήριες οπές, ίσως ξαναγράψει την ιστορία όχι μόνο της Αμερικής, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη, λένε…

Το «τεράστιο μωσαϊκό δάπεδο», έχει περίεργες τρύπες για στύλους…

Μετά την δημοσίευση, σύντομα άρχισαν να εμφανίζονται ερωτήσεις και οι επιστήμονες ξεκίνησαν μια μεγάλη συζήτηση:

- Πόσο χρονώ ήταν ο χώρος;

- Είναι ανθρωπογενής ή φυσικός σχηματισμός; 

- Ποιος θα μπορούσε να το είχε δημιουργήσει;

- Είναι το μόνο απομεινάρι μιας πολύ μεγαλύτερης κατασκευής;

Τον Ιούνιο του 1969, λοιπόν, η εφημερίδα «Οκλαχόμαν» έγραψε:

«Στις 27 Ιουνίου 1969, εργάτες που έκοβαν έναν βράχο στο Broadway Extension της 122ας οδού, μεταξύ του Έντμοντ και της Οκλαχόμα Σίτι, βρήκαν ένα εύρημα που επρόκειτο να δημιουργήσει μεγάλη διαμάχη μεταξύ των ειδικών. Για τους απλούς ανθρώπους, η τοποθεσία έμοιαζε με ένθετο μωσαϊκό δάπεδο. Αλλά σε μερικούς ειδικούς έμοιαζε πολύ με αρχαίο πάτωμα… Είμαι βέβαιος ότι αυτό κατασκευάσθηκε από ανθρώπους, επειδή οι πέτρες είναι τοποθετημένες σε τέλειες ομάδες παράλληλων γραμμών, που τέμνονται για να σχηματίσουν το σχήμα διαμαντιού. Όλα δείχνουν προς την Ανατολή», είπε ο Durwood Pate, γεωλόγος της Οκλαχόμα Σίτι που μελέτησε την τοποθεσία. Και συνεχίζει: «Βρήκαμε τρύπες στύλων σε ίσες αποστάσεις από τις άλλες… Η κορυφή του πέτρινου πατώματος είναι πολύ λεία, και αν σηκώσετε μία από αυτές, θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ οδοντωτή, πράγμα που δείχνει φθορά στην επιφάνεια. Όλα είναι πολύ καλά τοποθετημένα για να είναι ένας φυσικός σχηματισμός».

Υπάρχουν και οι σκεπτικιστές: Ο δρ. Ρόμπερτ Μπελ, αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα. Εξέφρασε την άποψή του ότι το εύρημα ήταν ένας φυσικός σχηματισμός. Είπε ότι δεν μπορούσε να δει κανένα στοιχείο κονιάματος.

Αλλά ο Πέιτ, από την άλλη, μπόρεσε να διακρίνει κάποιο είδος λάσπης ανάμεσα σε κάθε πέτρα.

Ο Ντέλμπερτ Σμιθ, γεωλόγος, πρόεδρος της εταιρείας Oklahoma Seismograph Co., και τ. πρόεδρος της Oklahoma City Geophysical Society, είπε ότι «ο σχηματισμός, φαινόταν να καλύπτει αρκετές χιλιάδες τετραγωνικά πόδια. Δεν τίθεται θέμα. Έχει τοποθετηθεί εκεί, αλλά δεν έχω ιδέα από ποιον!», είπε.

Οι D. Smith και D. Pate, εταξείδεψαν στην τοποθεσία, για να μελετήσουν την περιοχή και να πάρουν δείγματα.

«Είμαι ικανοποιημένος που ΔΕΝ είναι φυσικός σχηματισμός της γης και ότι είναι ανθρωπογενής», είπε αργότερα ο Smith.

Ακολουθούν τρία αποκόμματα από την εφημερίδα «The Lawton» της Οκλαχόμα: από το καλοκαίρι του 1969 (29.6.1969, σελ. 4Α· 8.7.1969, σελ. 18· 10.7.1969, σελ. 5Α) που περιγράφουν τις τότε διαφορές απόψεων για την φύση αυτής της ανακάλυψης.

Ντέλμπερτ Σμιθ: «Μια άλλη πτυχή του μυστηρίου είναι το ζήτημα της ηλικίας. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά η καλύτερη εκτίμηση τοποθετεί τα πλακίδια ως ηλικίας 200.000 χρόνων.

Στις 1.7.1969, η «The Oklahoman» επανήλθε, αναφέροντας «την ανακάλυψη μιας δεύτερης τρύπας μέσα από τα στρώματα του βράχου. Οι μετρήσεις αποκάλυψαν ότι οι δύο τρύπες απέχουν ακριβώς 4,96 μ. μεταξύ τους ή ακριβώς μία ράβδο!

Σύμφωνα με τον Pate «ο βράχος είναι ασβεστόλιθος. Πρόκειται για μια δέσμη με κόκκους χαλαζία».

Στις 3 Ιουλίου, η The Oklahoman συνέχισε την κάλυψή γράφοντας πως «αρχαιολόγοι ανέφεραν ότι ανακάλυψαν ένα αρχαίο πέτρινο σφυρί στην ίδια τοποθεσία»: «Το μυστήριο του σχηματισμού του δολομιτικού ασβεστόλιθου, που ανακαλύφθηκε μεταξύ της Οκλαχόμα Σίτι και του Έντμοντ, “επιδεινώθηκε” την Τετάρτη, με την ανακάλυψη ενός αντικειμένου στην τοποθεσία το οποίο ομοιάζει με πέτρινο σφυρί. Γεωλόγοι που έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στον ασυνήθιστο σχηματισμό…. δεν μπορούσαν να εξηγήσουν την προέλευση, είτε του σχηματισμού, είτε του αντικειμένου».

Ο John M. Ware, γεωλόγος της Οκλαχόμα Σίτι, είπε, «απλώς δεν μπορεί να εξηγηθεί στον τομέα της γεωλογίας – χρειαζόμαστε έναν αρχαιολόγο για να δώσει μια τελική γνώμη».

Ωστόσο, η ηλικία και η προέλευσή του μπορεί να παραμείνουν μυστήριο, εκτός εάν κάποιος αρχαιολόγος μπορεί να πειστεί να αναλάβει το έργο σύντομα. Σε 20 ημέρες, οι εργάτες θα συνεχίσουν την δουλειά τους, να σκάβουν την περιοχή, για να ξεκινήσει η κατασκευή μιας αποθήκης τροφίμων…

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο σχετικά με το βραχοπάτωμα είναι ότι περιέχει θαλάσσια όστρακα, γεγονός που δείχνει ότι βρισκόταν κάποτε σε ή στον ωκεανό….

Ο Pate είπε ότι ο σχηματισμός, με έκταση 30 Χ 18 μ., γίνεται γρήγορα τουριστικό αξιοθέατο. «Ο κόσμος συρρέει εκεί και παίρνει κομμάτια από τον βράχο. Πρέπει να τον διατηρήσουμε μέχρι να γίνει κάτι για τον προσδιορισμό της προέλευσής του», είπε και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Φαίνεται ότι οι εφημερίδες της περιοχής της εποχής κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τεράστια διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με μια ανακάλυψη, που θα είχε αντιμετωπιστεί εντελώς διαφορετικά, αν κανείς δεν είχε αναφέρει την ηλικία των… 200.000 χρόνων!!!

Ωστόσο, υπάρχουν όντως μερικά περίεργα πράγματα που έχουν βρεθεί στην Οκλαχόμα:

Ένα από αυτά ανακαλύφθηκε το 1912, σε ένα ορυχείο στο Wilburton, από τον Frank J. Kennard. Είναι ένα σιδερένιο κύπελλο, ενσωματωμένο μέσα σε ένα κομμάτι άνθρακα, ο οποίος είναι ηλικίας 300.000.000 χρόνων! Ο Kennard, ο οποίος ήταν το 1948 συνάδελφος του Benton, είπε: «Ενώ δούλευα στο Δημοτικό Ηλεκτρικό Εργοστάσιο στο Τόμας της Οκλαχόμα το 1912, συνάντησα ένα συμπαγές κομμάτι άνθρακα, που ήταν πολύ μεγάλο για να το χρησιμοποιήσω. Το έσπασα με μια βαριοπούλα. Ένα σιδερένιο δοχείο έπεσε από το κέντρο, αφήνοντας κάτι σαν καλούπι κατσαρόλας στο κάρβουνο. Ο Τζιμ Σταλ (υπάλληλος της εταιρείας) είδε το σπάσιμο του κάρβουνου και είδε το κύπελλο να πέφτει έξω. Ανίχνευσα την πηγή του άνθρακα και διαπίστωσα ότι προερχόταν από τα ορυχεία Wilburton. Όντως ο άνθρακας από τα ορυχεία αυτά υπολογίζεται ότι είναι περίπου 300.000.000 χρόνων…»…

Η αποθήκη έγινε…

Και έκτοτε σιωπή…

ΠΗΓΗ: Tulsa World, The Oklahoman, The Lawton. ΔΕΙΤΕ Mystery History «200,000 Year Old "Tile Floor" Found In Oklahoma?», 18.7.2017. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 21.7.2017.

Ανθρωπινη κατασκευη – δαπεδο 200.000 χρονια πριν Οκλαχομα ΗΟΑ, αρχαιοτερη κατοικηση, ευρημα ηπειρος Ομηρικη / Αμερικη 30.000 1969 εργατες οικοδομη ιστορια Ανακαλυψη ερειπια Oklahoman καθημερινη εφημεριδα Αρχαιο Μωσαικο Δαπεδο μυστηριο οπη τρυπα στυλος ανθρωπογενης φυσικος σχηματισμος 27 Ιουνιου 1969, βραχος Μπροντγουει Εξτενσιον Broadway Extension 122η οδος Εντμοντ Οκλαχομα Σιτι, σιτυ ευρηματα ενθετο αρχαιο πατωμα πετρα παραλληλες γραμμες σχημα διαμαντιου διαμαντι Ανατολη Durwood Pate, γεωλογος τρυπες στυλων πετρινο οδοντωτη φθορα επιφανεια φυσικο δρ. Ρομπερτ Μπελ, αρχαιολογος Πανεπιστημιο κονιαμα Πειτ, λασπη Σμιθ, γεωλογια γεωφυσικη Smith Lawton ηλικια πλακιδιο ραβδος ασβεστολιθος δεσμη κοκκος χαλαζιας αρχαιολογια σφυρι δολομιτικος δολομιτης ασβεστολιθικο, ανεξηγητο John M. Ware, Γουερ γεωλογια βραχοπατωμα θαλασσια οστρακα, ωκεανος θαλασσιο οστρακο, τουρισμος 1912, ορυχειο Γουιλμπουρτον Wilburton, Frank J. Kennard, κεναρντ, κενναρντ σιδερενιο κυπελλο, ανθρακας, 300.000.000 1948 μπεντον Benton, Δημοτικο Ηλεκτρικο Εργοστασιο Τομας σιδηρος καλουπι κατσαρολα καρβουνο ορυχεια

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ