Διαμαρτυρία στο Βρετανικό Μουσείο για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνος

Διαμαρτυρία στο Βρετανικό Μουσείο

για επιστροφή των Γλυπτών

του Παρθενώνος 


Δεκάδες διαδηλωτές, Έλληνες και Βρετανοί, συγκεντρώθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο, στην αίθουσα που φιλοξενεί τα γλυπτά του Παρθενώνα, ζητώντας την επιστροφή τους στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΓΛΥΠΤΑ της ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ, ΕΔΩ.

[ΣΧΟΛΙΟ Γ. Λεκάκη:

Υπενθυμίζω, πως ζητάμε τον επαναπατρισμό

ΟΛΩΝ των γλυπτών της ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ

(και όχι μόνον του ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ)

καθώς επίσης και όλων των κλεμμένων,

και παρανόμως κρατουμένων έργων τέχνης, 

τους λαούς που τα φιλοτέχνησαν]

Ήταν μια πρωτοβουλία της Βρετανικής Επιτροπής Επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα (BCRPM) με αφορμή τη 13η επέτειο από τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης.

Οι συγκεντρωθέντες ανήρτησαν πανό με το αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα και ελληνικές σημαίες. Ανάμεσά τους και η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και μέλος του BCRPM, Βικτόρια Χίσλοπ, που έχει λάβει τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα, η οποία δήλωσε: «Πιστεύω ότι είναι απλώς θέμα χρόνου προτού γίνουν σκόνη όλα τα επιχειρήματα που παρουσίασαν η βρετανική κυβέρνηση – που βρίσκεται κι η ίδια στο χείλος της κατάρρευσης – και το Βρετανικό Μουσείο και το ελληνικό φως λάμψει και πάλι στα Γλυπτά του Παρθενώνα».

Από την πλευρά της η Μαρλέν Γκούντμαν, μέλος της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών τόνισε:

«Όσο συντομότερα γίνει η επανένωση τόσο το καλύτερο και για τα Γλυπτά και για την ανθρωπότητα, ώστε να γίνει σαφής και κατανοητή η ιστορία πίσω από τα Γλυπτά και για να αντιληφθούν οι άνθρωποι ότι υπάρχει ο σεβασμός στον παράλογο κόσμο μας»

ΠΗΓΗ: εφημ. «Ελευθερία Λονδίνου», ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 23.6.2022.

διαδηλωση Ελληνες και Βρετανοι, Βρετανια Βρετανικο Μουσειο, αιθουσα γλυπτα του Παρθενωνα, επιστροφη Αθηνα Βρετανικη Επιτροπη Επανενωσης των Γλυπτων του Παρθενωνα BCRPM Μουσειο της Ακροπολης Φειδια Φειδιας πανο επανενωση πανω, Γλυπτο Παρθενωνας ελληνικη σημαια Βρετανιδα συγγραφεας Χισλοπ, ελληνικη υπηκοοτητα, επιχειρηματα κυβερνηση τζονσον ελληνικο φως Παρθενων Γκουντμαν, ανθρωποτητα, ιστορια ανθρωποι σεβασμος παραλογος κοσμος Ακροπολη Ακροπολις
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ