Οι ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ του ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ! - της Μαρ. Καστανίας

Οι ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
του ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ!

Της ηθοποιού Μαριάννας Καστανίας 

Εχθές είχαμε την πολιτική του μαρουλιού και της πατάτας (περίοδο κρίσης), τώρα έχουμε το αγγούρι (περίοδο πανδημίας, και κλιματικης αλλαγής). Τα κηπουρολαχανικά αυξάνονται όπως βλέπετε στο τραπέζι της πολιτικής και στο τραπέζι των Ελλήνων.

 Είναι πλέον γνωστό σε όλους μας πόσο γρήγορα μπορεί να δημιουργηθεί μια νομισματική κρίση στην εποχή μας! Βασισμένη άλλοτε σε γεγονότα, άλλοτε σε προβλέψεις, άλλοτε σε εικασίες ή γεγονότα... η κρίση γίνεται πραγματικότητα.

 Και να που σήμερα συνεχίζει... να αναστενάζει ο Έλληνας... με την κρίση!

 Η κρίση είναι η πρωταγωνίστρια, μπαίνει παντού Τώρα έχει συμπρωταγωνιστές την Πανδημία και την Κλιματική αλλαγή... κρίση... κρίση!

Αρχή της γνώσης είναι η αποδοχή της άγνοιας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την βάση.

 Υποχρέωση των πολιτικών είναι, να προστατεύουν την Δημοκρατία καθώς και την Οικονομία της και όχι η Δημοκρατία και η Ασυλία που τους παρέχεται, να δίνει το δικαίωμα σε κάθε ανίκανο, ψεύτη και υποκριτή να κάνει και να λέει, ότι του αρέσει και ότι τον εξυπηρετεί για να καλύψει τις ευθύνες των...

 Πολλοί ισχυρίζονται με θράσος, ότι είναι επικίνδυνο, αλλά και σκοτεινό να επιτίθεσαι εσύ ο Πολίτης στους πολιτικούς, γιατί χτυπώντας αυτούς, χτυπάς την Δημοκρατία, θαρρείς και η Δημοκρατία, είναι ένα αλεξίσφαιρο, που σκοπός της είναι να προφυλάσσει τους απατεώνες και ψεύτες πολιτικούς.

 Είναι όμως γνωστό, ότι η Δημοκρατία, δεν μπορεί να επιβιώσει με φαύλους και ανεύθυνους πολιτικούς, ούτε βέβαια με παθητικούς πολίτες!!

 Όταν η υποκρισία αντικαθιστά την πολιτική τα Έθνη καταρρέουν.

 Μια κοινωνία βασίζεται ουσιαστικά στους ηγέτες της και στις αποφάσεις των. Αυτοί καθοδηγούν τον λαό.Αυτοί είναι το πρόσωπό του!

 Βασικός όρος για ένα πολιτικό πρόσωπο, είναι να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μιλάει την γλώσσα της Αλήθειας!!!

 Ακούμε συχνά να απαντούν οι πολιτικοί «μετά από μια καταστροφή», με ξύλινη φθαρμένη γλώσσα.

 Αποδίδουν τα αίτια, σε μεγάλα συμφέροντα,διαπλεκόμενα,σκοτεινούς κύκλους,στην αντίδραση, στο κατεστημένο και σε ένα σωρό άλλους παράγοντες, ακαθόριστους, ουδέτερους και ακατονόμαστους.

 Σε άλλες περιπτώσεις ακούμε ότι θα αναζητηθούν οι ένοχοι,όσο ψηλά και αν βρίσκονται, θα συσταθεί ανακριτική επιτροπή,θα γίνει ένορκη διοικητική εξέταση, η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της θα εφαρμοσθεί ο νόμος, και μια σειρά από άλλες στερεότυπες, μονότονες και κενές εκφράσεις, που ουσιαστικά δεν έχουν κανένα αντίκρισμα και αποτελούν σαφώς «πολιτικό άλλοθι».

 Όλα αυτά έχουν μπεί στην καθημερινή χρήση, λέγοντας με μεγάλη έπαρση σε τηλεοπτικές εμφανίσεις, μπλα-μπλα-μπλα... και το κάθε ζήτημα κλείνει, αφήνοντας απυρόβλητο τον εκάστοτε  πολιτικό. Εδώ πάει "Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης".

 Η ιστορία έχει αποδείξει περίτρανα, ότι η ύπαρξη ενός Έθνους, είναι άμεσα συνδεδεμένη, με την ικανότητα της άμυνάς του.

 Συνεπώς η άμυνα είναι νόμιμο και αυτονόητο δικαίωμα του ανθρώπου ή ενός Λαού, ή ενός Κράτους, ή ενός Έθνους.

 Φυσικά εκείνο που προέχει και κατέχει αποφασιστική σημασία σε μια άμυνα,είναι η ικανότητα του αμυνόμενου και βέβαια είναι αποτέλεσμα κατάλληλου και προσχεδιασμένου προγραμματισμού.

 Έθνη που επαναπαύτηκαν, στους διεθνείς οργανισμούς και σε "φίλους" συμμάχους, και σε... αλληλέγγυες μοίρασμα μαρουλιών και πατάτας για την άμυνα και τα δικαιώματά τους, Λαοί που εναπόθεσαν κάπως έτσι την επιβίωσή τους, έπαψαν προ πολλού να υπάρχουν και μπήκαν στις νέες εφαρμογές "του αγγουριού"!!!

ΠΗΓΗ: de facto. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 27.6.2022.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καστανια υποκρισια πολιτικοι Εθνη καταρρευση κοινωνια ηγετης αποφαση λαος προσωπο πολιτικος ευθυνες ευθυνη γλωσσα Αληθεια γνωση αποδοχη αγνοια δημοκρατια Οικονομια Ασυλια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ