Ελέφαντας της Πεντέλης 7.500.000 χρόνων βρέθηκε στην Καππαδοκία! – Του Γ. Λεκάκη

Ελέφαντας της Πεντέλης
7.500.000 χρόνων
βρέθηκε στην Καππαδοκία!

Του Γιώργου Λεκάκη

Ένα απολίθωμα πλήρους κρανίου, 7.500.000 χρόνων, ανακαλύφθηκε στην όχθη του φράγματος Yamula στην κεντρική επαρχία Καισαρείας της Καππαδοκίας. Το κρανίο ανήκει στον Choerolophodon Pentelic, γνωστό ως πρόγονο των ελεφάντων!

Αυτή είναι μια σημαντική ανακάλυψη.

Η μελέτη των απολιθωμάτων, που βρέθηκαν πέρυσι, πραγματοποιήθηκε από έναν από τους λίγους εμπειρογνώμονες στα προβοσκιδωτά στον κόσμο, ανέφερε σε δήλωση ο μητροπολιτικός δήμος Καισαρείας.

Η δήλωση ανέφερε ότι η κ. Juha Saarinen, καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Γης και Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, ήρθε στην Καισαρεία και ολοκλήρωσε την τελική εξέταση του κρανίου.

Ο κ. Okşan Başoğlu, επί κεφαλής της ανασκαφικής ομάδας που συνεχίζει να εργάζεται στην τοποθεσία της ανακάλυψης, είπε ότι ο Φινλανδός επιστήμονας «εργάστηκε στο μεγάλο και πλήρες κρανίο για δύο ολόκληρες ημέρες»!

Το κρανίο θα είναι σημείο αναφοράς και σύντομα τα ονόματα της Καισαρείας και της Γιαμούλας θα πάρουν την θέση τους στην παγκόσμια βιβλιογραφία για το θέμα.

 «Για αυτόν τον λόγο, είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για εμάς. Η Καισαρεία, κατά μίαν έννοια, θα είναι ένα κέντρο παλαιοντολογίας», είπε, αναφερόμενος στην μελέτη της ιστορίας της ζωής στην Γη με βάση τα απολιθώματα.

Οι μελέτες στο εργαστήριο συνεχίζονται συνεχώς.

Η κ. Saarinen, ο οποίος έχει εργαστεί σε πολλές περιοχές από την Ευρώπη έως την Μέση Ανατολή και την Κίνα έως τις ΗΠΑ, εδήλωσε ότι το πλήρες απολίθωμα του κρανίου, που ανήκει στο Choerolophodon Pentelic, είναι το μόνο δείγμα στον κόσμο και είναι μεγαλύτερο σε μάζα από οποιοδήποτε απολιθωμένο κρανίο ελέφαντα, που βρέθηκε ποτέ!

Όσον αφορά τα πλήρως διατηρημένα και μοναδικά δείγματα κρανίου και άλλα απολιθώματα που βρέθηκαν στην επαρχία, είπε ότι η Καισάρεια θα γίνει σημείο αναφοράς για την διεθνή παλαιοντολογία.

Σημειώνω ότι σε προηγούμενες μελέτες στην περιοχή, βρέθηκαν δείγματα καμηλοπαρδάλεων, 4-5 ειδών γνωστών προγόνων ελεφάντων, ρινόκερων, των triple hoofed αλόγων και σφηκών.

ΠΗΓΗ7.5 Million Annual Elephant Skulls Fossil Were Found in Turkey “Choerolophodon Pentelic” στο ANATOLIAN ARCHEOLOGY NEWS17.3.2021. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 18.3.2021.

Ελεφαντας Πεντελη 7.500.000 χρονια πριν Καππαδοκια απολιθωμα κρανιο οχθη φραγμα Yamula Καισαρεια Kayseri Καππαδοκιας Choerolophodon Pentelic, προγονος ελεφαντας απολιθωματα προβοσκιδωτα / Proboscidea δημος Καισαρειας Γιαμουλα παλαιοντολογια απολιθωμενο καμηλοπαρδαλη, προγονοι ελεφας ρινοκερως, αλογο σφηκα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ