Αρχαίος σκελετός γυναίκας με σκόπιμα παραμορφωμένο κρανίο και δόντια επικαλυμμένα με ορυκτές πέτρες!!! - του Γ. Λεκάκη

Αρχαίος σκελετός γυναίκας
με σκόπιμα παραμορφωμένο κρανίο
και δόντια
επικαλυμμένα με ορυκτές πέτρες!!!

Του Γιώργου Λεκάκη

Αρχαιολόγοι  βρήκαν 1.600 χρόνων σκελετό γυναίκας, κοντά στο αρχαίο Teotihuacan του Μεξικού. Ήταν γυναίκα 35 - 40 χρόνων με σκόπιμα παραμορφωμένο κρανίο και δόντια επικαλυμμένα με ορυκτές πέτρες! Στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ήταν μέρος της ανώτερης τάξης της κοινωνίας της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΜΑΚΡΟΚΕΦΑΛΟΥΣ, ΕΔΩ.

Αν και δεν είναι ασυνήθιστο για τους αρχαιολόγους να βρίσκουν παραμορφωμένα λείψανα, ο νέος σκελετός είναι ένας από τους πιο «ακραίους» που έχουν καταγραφεί ποτέ.

«Το κρανίο της επιμηκύνθηκε συμπιεζόμενο με έναν “πολύ ακραίο” τρόπο, μια τεχνική που χρησιμοποιείται συνήθως στο νότιο τμήμα της κεντρικής Αμερικής, όχι εκεί όπου βρέθηκε», είπε η επιστημονική ομάδα, με επί κεφαλής ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στο Μεξικό.

Στο Teotihuacan άκμασε ένας προ-ισπανικός πολιτισμός, που κάποτε βρισκόταν 50 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης του Μεξικού, που υπήρχε μεταξύ 1ου και 8ου αιώνας μ.Χ. πριν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Η γυναίκα, την οποία οι ερευνητές ονόμασαν The Woman of Tlailotlacan από την τοποθεσία που βρέθηκε, μέσα στην αρχαία πόλη, είχε δύο επάνω δόντια επικαλυμμένα με πέτρες πυρίτη - ένα ορυκτό που με την πρώτη ματιά ομοιάζει με… χρυσό!

Είχε επίσης ένα ψεύτικο κάτω δόντι, φτιαγμένο από σερπεντίνη - τόσο χαρακτηριστικό, που η ομάδα λέει ότι είναι στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ήταν ξένη στην αρχαία πόλη.

Οι ερευνητές δεν δίνουν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν αυτές οι τροποποιήσεις του σώματος.

Αλλά με βάση άλλους πολιτισμούς, όπως των Μάγια, η τεχνητή κρανιακή παραμόρφωση πιθανότατα έγινε στην βρεφική ηλικία, χρησιμοποιώντας δεσμά, για να αναπτυχθεί το κρανίο προς τα έξω, πιθανώς για να σηματοδοτήσει την κοινωνική θέση.

Πολύ λίγα είναι γνωστά ακόμη για την ψευδο-χρυσή οδοντοστοιχία της γυναίκας.

Αλλά δεν είναι πρωτότυπο εύρημα στο Μεξικό. Άλλοι ερευνητές, επίσης από το Μεξικό, βρήκαν αρχαιότερα λείψανα, 2.500 χρόνων, ιθαγενών Αμερικανών, επίσης με πολύτιμους λίθους ενσωματωμένους στα δόντια τους, το 2009. 

Σε αυτή την μελέτη, η ομάδα είπε ότι οι εξελιγμένες οδοντιατρικές πρακτικές κατέστησαν δυνατές τις τροποποιήσεις, αν και πιθανότατα χρησιμοποιούνταν καθαρά για διακόσμηση και δεν ήταν σύμβολα τάξης. «Είναι πιθανόν να εφαρμόστηκε κάποιος τύπος αναισθητικού [με βάση τα βότανα] πριν από την διάτρηση για να αμβλύνει τον πόνο», είπε μέλος της ομάδας του José Concepción Jiménez, από το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού.

ΠΗΓΗ: «1,600-YEAR-OLD ELONGATED SKULL WITH STONE-ENCRUSTED TEETH FOUND IN MEXICO ANCIENT CITY», Mexico Daily Post, 18.5.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 19.5.2020. Γαλλικό Πρακτορείο. National Geographic.

αρχαιος σκελετος γυναικα σκοπιμα παραμορφωμενο κρανιο δοντια ορυκτες πετρες αρχαιολογοι 1.600 χρονια πριν, 400 μΧ αρχαιο Τεοτιχουακαν Teotihuacan Μεξικο παραμορφωση κρανια δοντι ορυκτη πετρα ανωτερη ταξη κοινωνια ομορφια, αρχαιολογια επιμηκυνση τεχνικη κεντρικη Αμερικη 1ος και 8ος αιωνας εξαφανιση μυστηριο The Woman of Tlailotlacan τλαιλοτλακαν πυριτης ορυκτο χρυσος ψευτικο σερπεντινης ξενη πολιτισμος, Μαγια, μαγιας τεχνητη κρανιακη βρεφικη ηλικια βρεφος δεσμα, κοινωνικη θεση χρυση οδοντοστοιχια λειψανα, 2.500 χρονια ιθαγενεις Αμερικανοι ινδιανοι πολυτιμος λιθος 2009 οδοντιατρικη τροποποιηση διακοσμηση συμβολο ταξη αναισθητικο βοτανο διατρηση δοτνιου αμβλυνση πονος 1,600-YEAR-OLD ELONGATED SKULL STONE-ENCRUSTED TEETH MEXICO ANCIENT CITY ΜΑΚΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΚΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΜΑΚΡΥΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΚΡΥΚΕΦΑΛΟΙ, ΜΑΚΡΟΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΚΡΥΚΕΦΑΛΙΑ δολιχοκεφαλια δολιχοκεφαλος serpentine pyrite
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ